Том Хенкс и Рита Вилсон службено постали држављани Грчке

Срна
Том Хенкс и Рита Вилсон службено постали држављани Грчке

Глумац Том Хенкс и његова супруга, такође глумица, Рита Вилсон службено су постали грчки држављани, а на фотографији коју је премијер Грчке Киријкос Мицотакис објавио, види се овај пар како поносно држи своје пасоше.

ЦНН пише да су овај познати пар и њихова дјеца почасни грађани Грчке постали прошле године, након што су званичници нагласили Ханксову улогу у подизању свијести о пожарима 2018. године који су уништили подручје око Атине и однијели више од 100 људских живота.

Сада је грчки предсједник потписао њихову почасну натурализацију и добили су грчке пасоше.

“Том Хенкс је особа која је показала истински интерес за људе који су пропатили због пожара и говорио је о томе глобално у медијима”, рекао је грчки министар унутрашњих послова Такис Теодорикакос.

Рита Вилсон која је једним дијелом Гркиња и Хенкс који се преобратио на грчког православца често проводе свој одмор у Грчкој, гдје имају имање на отоку Антипаросу.

Ову вијест објавио је и Том Хенкс на свом Твитер профилу.

Они су продуцирали и неколико филмова који имају снажну повезницу с Грчком попут оног “Моје грчко вјенчање”, преноси Klix.ba.

“Грчка је рај.. био сам по цијелом свијету, на најљепшим мјестима, али ниједно од њих не надмашује Грчку. Земља, небо, вода, то је за душу, то је мјесто које лијечи”, рекао је Хенкс ове године, на додјели Златних глобуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана