Tom Henks i Rita Vilson službeno postali državljani Grčke

Srna
Tom Henks i Rita Vilson službeno postali državljani Grčke

Glumac Tom Henks i njegova supruga, takođe glumica, Rita Vilson službeno su postali grčki državljani, a na fotografiji koju je premijer Grčke Kirijkos Micotakis objavio, vidi se ovaj par kako ponosno drži svoje pasoše.

CNN piše da su ovaj poznati par i njihova djeca počasni građani Grčke postali prošle godine, nakon što su zvaničnici naglasili Hanksovu ulogu u podizanju svijesti o požarima 2018. godine koji su uništili područje oko Atine i odnijeli više od 100 ljudskih života.

Sada je grčki predsjednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke pasoše.

“Tom Henks je osoba koja je pokazala istinski interes za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima”, rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Takis Teodorikakos.

Rita Vilson koja je jednim dijelom Grkinja i Henks koji se preobratio na grčkog pravoslavca često provode svoj odmor u Grčkoj, gdje imaju imanje na otoku Antiparosu.

Ovu vijest objavio je i Tom Henks na svom Tviter profilu.

Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju snažnu poveznicu s Grčkom poput onog “Moje grčko vjenčanje”, prenosi Klix.ba.

“Grčka je raj.. bio sam po cijelom svijetu, na najljepšim mjestima, ali nijedno od njih ne nadmašuje Grčku. Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mjesto koje liječi”, rekao je Henks ove godine, na dodjeli Zlatnih globusa.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana