Судија одобрио одлагање суђења по захтеву Меган Маркл

Срна
Судија одобрио одлагање суђења по захтеву Меган Маркл

ЛОНДОН, 29.

октобра (Тањуг) - Судија је одобрио захтев супруге британског принца Харија Меган Маркл да се одложи почетак суђења поводом тужбе коју је поднијела против британских новина.

Почетак суђења је одложен за јесен наредне године, због приватних разлога које је војвоткиња навела, пренио је Ројтерс.

Судија је одлучио да суђење, које је требало да почне у Лондону 11. јануара, буде помјерено за јесен 2021. године, а тачан датум биће утврђен накнадно.

Разлози за померање почетка суђења приватне природе размотрени су на саслушању затвореном за јавност.

Меган је тужила “Асошијетед прес”, издавача таблоида “Мејл он сандеј”, због кршења ауторских права, злоупотребе приватних података и кршења закона о заштити података Велике Британије. Таблоид је објавио дијелове писма које је војвоткиња послала свом оцу 2018. године без њене дозволе.

“Мејл он сандеј” је прошлог мјесеца успешно поднио захтјев за дозволу за измјену одбране, тврдећи да је краљевски пар учествовао у изради биографије о њима, у књизи под називом “Проналажење слободе”, која је објављена у августу.

Адвокати Меган Маркл су данас уложили жалбу на ту одлуку и затражили од судије да донесе одлуку о читавом случају у такозваној скраћеној пресуди. Таква пресуда доноси се на основу случајева које су поднијеле стране, без потребе за свједоцима.

Судија је саопштио да ће аргументе за тзв. скраћену пресуду саслушати 12.-13. јануара.


 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана