Sudija odobrio odlaganje suđenja po zahtevu Megan Markl

Srna
Sudija odobrio odlaganje suđenja po zahtevu Megan Markl

LONDON, 29.

oktobra (Tanjug) - Sudija je odobrio zahtev supruge britanskog princa Harija Megan Markl da se odloži početak suđenja povodom tužbe koju je podnijela protiv britanskih novina.

Početak suđenja je odložen za jesen naredne godine, zbog privatnih razloga koje je vojvotkinja navela, prenio je Rojters.

Sudija je odlučio da suđenje, koje je trebalo da počne u Londonu 11. januara, bude pomjereno za jesen 2021. godine, a tačan datum biće utvrđen naknadno.

Razlozi za pomeranje početka suđenja privatne prirode razmotreni su na saslušanju zatvorenom za javnost.

Megan je tužila “Asošijeted pres”, izdavača tabloida “Mejl on sandej”, zbog kršenja autorskih prava, zloupotrebe privatnih podataka i kršenja zakona o zaštiti podataka Velike Britanije. Tabloid je objavio dijelove pisma koje je vojvotkinja poslala svom ocu 2018. godine bez njene dozvole.

“Mejl on sandej” je prošlog mjeseca uspešno podnio zahtjev za dozvolu za izmjenu odbrane, tvrdeći da je kraljevski par učestvovao u izradi biografije o njima, u knjizi pod nazivom “Pronalaženje slobode”, koja je objavljena u avgustu.

Advokati Megan Markl su danas uložili žalbu na tu odluku i zatražili od sudije da donese odluku o čitavom slučaju u takozvanoj skraćenoj presudi. Takva presuda donosi se na osnovu slučajeva koje su podnijele strane, bez potrebe za svjedocima.

Sudija je saopštio da će argumente za tzv. skraćenu presudu saslušati 12.-13. januara.


 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana