Стара пјесма “Глас” групе Van Gogh поново у центру пажње

Тањуг
Стара пјесма “Глас” групе Van Gogh поново у центру пажње

БЕОГРАД - Пјесма “Глас” са албума “Свет је мој” (1991) београдске рок групе Van Gogh за протекли викенд је поново пласирана у јавност преко друштвених мрежа у облику одломка са концерта овог састава у Белекспоцентру 2016.

године, када су ови рокери прославили јубилеј од 30 година постојања.

Вјечити момци из бенда на овај начин желе поново да стављају у први план нумере које нису биле толико експлоатисане као други хитови, те је овом “лајв” верзијом пјесме “Глас” настављена идеја и концепт представљања нумера са почетка каријере успјешног рок састава.

Управо то су чинили у бенду Van Gogh у живим снимцима током карантина и полицијског часа у свом студију и онда објављивали на својој Фејсбук страници.

Пјесма “Глас” изведена је у другом поглављу тог креативног идејног концепта великог концерта 2016. под називом “Електрик”, а цијели концерт за јубилеј три деценије изашао је као поклон ДВД “Аcoustic & Еlectric” уз књигу Звонимира Ђукића Ђулета “Море без обала”, а у јеку промоције истоименог 10. студијског албума “Van Gogh"-а.

Група је недавно снимила у својој режији спот за песму “Више те не волим к''о пре” у циклусу “Проба за ново доба”, са тог последњег албума, и гледаност на ЈуТјуб каналу групе је све већа, а са споменутог концерта у Белеџпоцентру скоро су пустили и лајв верзију чувене песме “Поље снова”, уз жељу чланова бенда - Ђулета, Србе и Драгана да дијеле лијепа сјећања и радосне рокенрол тренутке, док се поново не друже са публиком уживо.

Фронтмен бенда Ђуле у септембру је примио награду „Струне од светла”у новосадској књижари Соларис, за посебан допринос афирмацији пјесничке речи у блуз и рок музици.

Поред плакете коју му је уручио предсједник жирија, Богомир Богица Мијатовић и ове године је добитнику припала електрична гитара из колекције утемељивача ове награде - Саше Радоњића, на којој је певач, гитариста и писац текстова Van Gogh-а одсвирао неколико песама.

“Уживајте, певајте и плешите, мислимо на вас!”, поручује рокерски тројац у својој објави на Фејсбук страници бенда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана