Stara pjesma “Glas” grupe Van Gogh ponovo u centru pažnje

Tanjug
Stara pjesma “Glas” grupe Van Gogh ponovo u centru pažnje

BEOGRAD - Pjesma “Glas” sa albuma “Svet je moj” (1991) beogradske rok grupe Van Gogh za protekli vikend je ponovo plasirana u javnost preko društvenih mreža u obliku odlomka sa koncerta ovog sastava u Belekspocentru 2016.

godine, kada su ovi rokeri proslavili jubilej od 30 godina postojanja.

Vječiti momci iz benda na ovaj način žele ponovo da stavljaju u prvi plan numere koje nisu bile toliko eksploatisane kao drugi hitovi, te je ovom “lajv” verzijom pjesme “Glas” nastavljena ideja i koncept predstavljanja numera sa početka karijere uspješnog rok sastava.

Upravo to su činili u bendu Van Gogh u živim snimcima tokom karantina i policijskog časa u svom studiju i onda objavljivali na svojoj Fejsbuk stranici.

Pjesma “Glas” izvedena je u drugom poglavlju tog kreativnog idejnog koncepta velikog koncerta 2016. pod nazivom “Elektrik”, a cijeli koncert za jubilej tri decenije izašao je kao poklon DVD “Acoustic & Electric” uz knjigu Zvonimira Đukića Đuleta “More bez obala”, a u jeku promocije istoimenog 10. studijskog albuma “Van Gogh"-a.

Grupa je nedavno snimila u svojoj režiji spot za pesmu “Više te ne volim k''o pre” u ciklusu “Proba za novo doba”, sa tog poslednjeg albuma, i gledanost na JuTjub kanalu grupe je sve veća, a sa spomenutog koncerta u Beledžpocentru skoro su pustili i lajv verziju čuvene pesme “Polje snova”, uz želju članova benda - Đuleta, Srbe i Dragana da dijele lijepa sjećanja i radosne rokenrol trenutke, dok se ponovo ne druže sa publikom uživo.

Frontmen benda Đule u septembru je primio nagradu „Strune od svetla”u novosadskoj knjižari Solaris, za poseban doprinos afirmaciji pjesničke reči u bluz i rok muzici.

Pored plakete koju mu je uručio predsjednik žirija, Bogomir Bogica Mijatović i ove godine je dobitniku pripala električna gitara iz kolekcije utemeljivača ove nagrade - Saše Radonjića, na kojoj je pevač, gitarista i pisac tekstova Van Gogh-a odsvirao nekoliko pesama.

“Uživajte, pevajte i plešite, mislimo na vas!”, poručuje rokerski trojac u svojoj objavi na Fejsbuk stranici benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana