Раста 12. марта пред судом о нагодби с тужиоцем

Танјуг
Раста 12. марта пред судом о нагодби с тужиоцем

БЕОГРАД - Први основни суд у Београду заказао је рочиште на којем ће се разматрати споразум о признању кривице за недозвољено држање дроге који је закључио репер Стефан Ђурић Раста са београдским Вишим јавним тужилаштвом.

Рочиште је заказано за 12. март, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Са овог рочишта је, према закону, искључена јавност, тако да новинари неће моћи да му присуствују.

Рочиште ће бити одржано пред судијом за претходни поступак, који ће, ако потврди споразум, Ђурићу као и Луки Б. изрећи пресуду са казнама које су договорили са тужиоцем.

На овај начин избећи ће суђење и могућост изрицања тежих казни.

Према спорзуму, Ђурић је признао недозвољено држање више од пола килограма сканка за личну употребу за казну од годину дана кућног затвора, а Лука Б. недозвољено држање 90 грама кокаина за личну употребу за казну од годину дана "класичног затвора".

Њима је крајем јануара укинут притвор у којем су провели скоро четири мјесеца од хапшења у октобру прошле године.

Након тромјесечне истраге Вишег јавног тужилаштва због сумње да су извршили теже кривично дјело - препродају дроге, против њих је суду крајем прошле године поднет оптужни предлог за недозвољено држање дроге, али је убрзо закључен и споразум о признању кривице.

За ово лакше дјело запрећена је новчана казна или затвор до три године, па је предмет прешаобна надлежност у Први основни суд.

Споразуме ће пред судом међутим заступати Више јавно тужилаштво јер су са њим закључени.

Ђурић се на саслушању у тужилаштву након хапшења бранио да је пронађени сканк користио за сопствену употребу, међутим тужилаштво му тада није повјеровало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана