Rasta 12. marta pred sudom o nagodbi s tužiocem

Tanjug
Rasta 12. marta pred sudom o nagodbi s tužiocem

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Đurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

Ročište je zakazano za 12. mart, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Sa ovog ročišta je, prema zakonu, isključena javnost, tako da novinari neće moći da mu prisustvuju.

Ročište će biti održano pred sudijom za prethodni postupak, koji će, ako potvrdi sporazum, Đuriću kao i Luki B. izreći presudu sa kaznama koje su dogovorili sa tužiocem.

Na ovaj način izbeći će suđenje i mogućost izricanja težih kazni.

Prema sporzumu, Đurić je priznao nedozvoljeno držanje više od pola kilograma skanka za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a Luka B. nedozvoljeno držanje 90 grama kokaina za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana "klasičnog zatvora".

Njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri mjeseca od hapšenja u oktobru prošle godine.

Nakon tromjesečne istrage Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično djelo - preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Za ovo lakše djelo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine, pa je predmet prešaobna nadležnost u Prvi osnovni sud.

Sporazume će pred sudom međutim zastupati Više javno tužilaštvo jer su sa njim zaključeni.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije povjerovalo.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana