Принц Хари и Меган званично престају са краљевским животом

Танјуг
Принц Хари и Меган званично престају са краљевским животом

ЛОНДОН - Када су војвода и војвоткиња од Сасекса најавили да ће се одрећи својих краљевских улога како би постали финансијски независни, то је постало тема интензивних расправа унутар Британије и шире.

Шта ће радити? Како ће преживљавати? И шта остатак породице мисли о томе, само су нека од питања која поставља ЦНН.

 "Војвода и војвоткиња од Сусекса више би жељели да у наредним недјељама и мјесецима фокус буде на глобалном одговору на Ковид-19", рекао је портпарол Сусекса.

 "Међутим, препознајемо да постоје неријешена питања која се односе на њихову будућност изван прелазног рока", додао је он.

Будући период подразумева да више неће користити име "Сасекс краљевска" за своју непрофитну организацију, вебсајт или Инстаграм налог.

Од 31. марта биће окончано вријеме њиховог рада као краљевских личности и почеће њихов нови живот.

Видјели смо како је шира породица ујединила фронт пратећи оно што су краљевски извори првобитно описали као разочарање и узнемирење приликом прве изјаве у јануару ове године, наводи ЦНН.

Хари и Меган више неће користити титуле његово и њено краљевско височанство и више неће представљати краљицу.

То неће промијенити насљедни ред Херија и не значи да се пар неће више кретати у краљевским круговима.

Принц Чарлс сложио се да их подржава финансијски, а биће им дозвољено да задрже кућу на имању Виндзор у Енглеској ако отплате 2,4 милиона фунти јавних средстава која су искоришћена за обнову - али пар је јасно рекао да намерава да проведе више времена у Сјеверној Америци.

То је на почетку значило да ће живети у Канади, гдје су узели кућу на острву Ванкувер, али је амерички предсједник Доналд Трамп написао на свом Твитер налогу ове седмице да је породица отишла у САД и да САД неће плаћати за њихову заштиту.

Портпарол Сасекса је одмах одговорио да они не планирају да траже од америчке владе да им обезбеди сигурност и да су обезбедили приватно обезбеђење.

Они ће свакако имати знатне трошкове који можда неће покривени подршком коју пружа Херијев отац, па пар чак и у комбинацији са мајчиним насљеђем, свакако неће моћи да живи стилом на који су навикли.

Хери је искористио неколико прилика за разговор са банкама на Вол стриту где је разговарао о проблемима менталног здравља.

Меган је позајмљивала глас за Дизнијев филм о заштити слонова у Боцуани.

Изазов који ће бити пред њима биће проналажење понуда, које се плаћају довољно, али не враћају их у Велику Британију.

Као и сви други и они сада треба да плате рачуне, а обавезали су се да да ће престати да користе краљевске титуле као бренд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана