Ово су најљепше жене Златног доба Холивуда, обожаваоци су им се дословно клањали

ГС
Ово су најљепше жене Златног доба Холивуда, обожаваоци су им се дословно клањали

Тридесете и четрдесете године прошлог вијека се још увијек сматрају Златним добом Холивуда. Елегантне хаљине, беспријекорне фризуре, смијешни акценти… Све су то биле главне карактеристике сваке глумице током тих времена.

Оне су називане најљепшим женама 20. вијека с разлогом. Милиони обожаватеља су им се дивили, завидјели им на богатству и љепоти и клањали се пред њима као да су богиње. Памтимо их као младе и лијепе, али нико не живи вјечно.

Ово су најљепше холивудске глумице 20. вијека:

Вивијен Ли

Фантастична енглеска дама, добитница два Оскара, а стекла је и репутацију глумице с којом је тешко сарађивати. То је разлог због којег је њена каријера била пуна успона и падова. Славном ју је учинио филм Прохујало с вихором, а остатак је историја.

Лорин Бекол

Добитница почасног Оскара, два Златна глобуса и двије награде Тони. Лорин је била препозната и као једна од првих холивудских “бомби”, захваљујући филмовима као што су “Како се удати за милионера” и “Убиство у Ориент Ексресу”.

Ингрид Бергман

Ова сјајна шведско-америчка глумица заузела је четврто мјесто на листи Сто највећих филмских звијезда. С три Осцара, четири Златна глобуса, двије награде Еми и наградом Тони иза себе, наслијеђе Ингрид Бергман лежи у филмовима попут филма Казабланка.

Џингер Роџерс

Америчка глумица и плесачица која је постала популарна глумећи с Фредом Астером у 10 филмова, укључујући класике као што су: Вријеме свинга, Безбрижна и Барклијеви с Бродвеја.

Софија Лорен

Свјетски позната италијанска глумица и пјевачица. Освојила је на десетине почасних награда, пет Златних глобуса, прву награду Академије за најбољу глумицу у страном филму и многе друге. Можда сте је гледали у филмовима: Црна орхидеја, Двије жене и десетинама других, фантастичних филмова.

Ава Гарднер

Америчка глумица, једна од најсјајнијих звијезда Холивуда 1940-их и 1950-их година. Често су је описивали као некога ко има “лице анђела и тијело богиње” или као “најљепшу глумицу 20. вијека”. Најпознатија је по улогама у филмовима: Могамбо, Босонога контеса и Ноћ игуане.

Елизабет Тејлор

Она је освојила награду Академије за најбољу глумицу два пута. Прва глумица која је постала толико позната да је требало дати милионе долара да бисте је “резервисали”. Нису је без везе звали “Краљица Холивуда”. Неки од њених најбољих филмова су: Велика награда, Див, Прошло љето и, наравно, Клеопатра.

Одри Хепберн

За веома кратко вријеме, Одри је постала једна од најплаћенијих глумица свог времена, захваљујући улогама у класицима попут: Доручак код Тифанија, Шарада, Празник у Риму и Моја лијепа госпођице.

Мерилин Монро

Америчка глумица и сјајна пјевачица, Мерилин Монро. Ово су неки њени филмови које бисте могли погледати: Џунгла на асфалту, Неки то воле вруће, Нијагара и Волимо се.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана