Она је краљица развода у свијету богатих: Зарађује 1000 долара на сат

ГС
Она је краљица развода у свијету богатих: Зарађује 1000 долара на сат

На листи њених клијената нашли су се Анђелина Џоли, Бритни Спирс, Џони Деп...

Најпознатији амерички адвокат за разводе, која сада заступа Ким Кардашијан у парници с Кање Вестом, признаје да сама никад није била за брак, јер не може дуго да издржи с једним мушкарцем.

Холивудске звијезде истичу да су кључне особе за њихов успијех - агент, стручњак за односе с јавношћу и пластични хирург, али том тројству могао би да се придружи и адвокат за бракоразводне парнице. Разводи у свијету славних су чести, а медијима и јавности су занимљиви јер је игри много новца, а звијезде тада у помоћ зову Лауру Васер (52), једну од најбољих, најискуснијих и најпознатијих америчких стручњакиња за породично право.

Једносатне консултације наплаћује 1000 долара, случај прихвата само ако је клијент "тежак" најмање десет милиона долара, а како је богатство америчке ријалити звијезде Ким Кардашијан много веће, ни секунде није размишљала хоће ли да је заступа у недавно покренутој бракоразводној парници с репером Кањеом Вестом.

Ким и Кање су се венчали прије седам година, имају четверо дјеце и њихова брачна имовина се процјењује на 2,2 милијарде долара, па ће Лаура сигурно имати много посла и добро ће зарадити. Познати не жале новац јер осим што је врхунски адвокат Лаура је и врло дискретна: с клијентима радије разговара телефонски него уживо, а нико их неће видјети кад дођу у њену канцеларију на 12. спрату једне пословне зграде у Лос Анђелесу јер могу да се паркирајуу подземној гаражи.

"Јавне особе су навикле на медијску пажњу, али кад долазе код мени, савјетујем им да учине све како би избјегли папараце. Говорим им и да се суздрже од изношења прљавог рубља, поготово ако имају дјецу чија им добробит увек треба да буде на првом мјесту", износи она.

Свјесна сам да то није лако, јер људи су повријеђени, престрашени и рањиви, али међусобним блаћењем и дискредитовањем само ће погоршати ситуацију. Оне које заступам могу да се заштите од притиска јавности тако што ће ангажирати приватног судију, који ће за 1000 долара по сату доћи у моју конференцијску собу. Обично су то пензионисане судије с много искуства и знатиће да реше проблеме завађених супружника - објашњава Лаура, сматрајући да је извансудска нагодба увек најбоље решење.

С клијентима се не дружи. То потврђује и Бен Афлек, јер је Лаура 2018. посредовала у бракоразводној парници између њега и Џенифер Гарнер. Рекао је да их је умјесто да се финансијски и емоционално исцрпљују кроз судске поступке усмјеравала према нагодби, а умјесто непријатељства заговарала емпатију. "Упозорила нас је да ћемо обоје изгубити ако се будемо сукобљавли", рекао је Афлек и додао како Лаура строго раздваја приватно и пословно и да се ријетко дружи с клијентима након завршене бракоразводне парнице.

"Подсјећам их на тешко раздобље у животу и зато међу нама нема пријатељства. Заступам их шест мјесеци или годину дана, а након тога кажемо: "ћао, ћао" - открива Васер, којој се многи због повјерења враћају. Тако је и Ким Кардашијан већ користила њене услуге - прије десет година, кад је 72 дана након вјенчања предала захтјев за развод од Криса Хумфриса.

И Анђелину Џоли је заступала двапут: кад се 2003. разводила од Билија Боба Тортона, а 2016. од Бреда Пита. Њени клијенти с А-листе били су и Бритни Спирс, Џони Деп, Ештон Кучер, Гвен Стефани, а временом је и сама стекла статус познате личнопсти.

Она не вјерује у брак. Са синовима Луком (15) и Џеком (11) - из двије ванбрачне везе - живи у вили грађеној у медитеранском стилу између Сансет Булевара и Холињод Хилса, а ормари су јој пуни скупоцјене одјеће и обуће модних марки као што су Алаиа, Прада.

Има два подцаста -  “All’s Fair With Laura Wasser” i “Divorce Sucks! With Laura Wasser”, а 2013. је написала књигу “It Doesn’t Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself”". У књизи и на дигиталним платформама је каталогизирала недостатке, тешкобе и заблуде својих клијената, али увијек је наглашавала да је адвокат, а не психотерапеут.

 

Удала се само једном и то са 25 година, а брак је трајао 14 мјесеци. "Развели смо се јер смо били незрели за брак. Имам прекрасне фотографије с вјенчања и знам да више никад не бих била тако лијепа млада па о новој свадби не размишљам. А можда сам и превише шкрта. Ма ја сам, заправо, стари хипик који не може да буде цијели живот с једним мушкарцем" - шали се Лаура, која се у бракоразводној парници сама заступала, што јој је било прво искуство.

Предодређена је за тај посао јер је Лаурин отац Denis Vasser такође разводио холивудске звезде (његови клијенти су, уз остале, били Миа Фаров и Стевен Спилберг), а адвокат је била и њена мајка  Bunni, која је преминула 2019. Родитељи су јој дали име Лаура Алисон Васер баш због иницијала  LAW, што на енглеском значи "закон". Средњу школу је завршила на Беверли Хилсу, право је дипломирала на Факултету Лојола у Лос Ангелесу, а у почетку је радила као адвокат за особе с посебним потребама.

Средином 90-их је почела да сарађује с оцем у адвокатској канцеларијики Вассер, Цоперман и Мандлес, што јој је помогло да уђе у свијет развода богатих и славних. Лаура Васер звијездама савјетује да прије вјенчања потпишу предбрачне уговоре, сматрајући да је брак и пословна трансакција, а кад подносе захтјев за развод препоручује им да то учине љети, за празнике и по могућности у петак - како би притисак медија био мањи.

"Нисам романтична особа и не знам шта је то бити у браку", али зато савршено знам како се треба развести. Толико добро то зна да је инспирисала Ноу Баумбача, аутора филма "Marriage Story”", за лик способног адвоката е коју глуми Лаура Дерн, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана