Колико кошта кад племићи путују?

Агенције
Колико кошта кад племићи путују?

Путовати онако како то чине чланови краљевских породица звучи сјајно. Ако не морате сами да платите рачун.

Портал GoBankingRates.com недавно се позабавио тиме да установи колико британске пореске обвезнике коштају путовања чланова њихове краљевске породице у иностранство, али и широм Уједињеног Краљевства.

Студија се није бавила трошковима путовања принца Харија и војвоткиње Меган, који су били у службеним посјетама Ирској, Африци, Аустралији, Новом Зеланду, Фиџију... Са друге стране, након “напуштања” краљевске породице они ће ће ускоро путовати за свој рачун.

Али, ево колико су путовања других чланова владајуће породице коштала:

Израел

Укупна цијена путовања: 96.958 USD
Ко је путовао: Принц Чарлс
Начин путовања: Чартер лет


Чланови краљевске породице не путују често у Израел, али принц Чарлс је тамо био крајем јануара на петом Свјетском форуму о холокаусту. Чартер летови из Абердина до аеродрома Бен Гурион и назад учинили су путовање скупим. Укупно - готово 100.000 долара.

Француска

Укупна цијена путовања: 63.496 USD
Ко је путовао: Принц Вилијам и војвоткиња Кејт, принц Хари, принц Чарлс и војвоткиња Камила
Начин путовања: Чартер лет


Чланови краљевске породице били су међу хиљадама који су отпутовали у Француску у јуну 2016. како би обиљежили стоту годишњицу почетка Битке на Сомми у Првом свјетском рату. Неколико одвојених чартер летова разлог је за високу цијену овог кратког путовања преко Ламанша.

Вијетнам

Укупна цена путовања: 49.383 USD
Ко је путовао: Принц Вилијам
Начин путовања: Планирани лет


Принц Вилијам искористио је вријеме се дружи са локалним школарцима током своје прве званичне посјете Вијетнаму, који је једна од најповољнијих дестинација за одмор. Ипак, његово тродневно путовање било је све само не одмор. Посјета је била усмјерена на напоре за заштиту угрожених дивљих животиња па се тако састао се са премијером те земље и присуствовао дводневној међународној конференцији о илегалној трговини дивљим животињама.

Оман, УАЕ и Бахреин

Укупна цијена путовања: 96.224 USD
Ко је путовао: Принц Чарлс и војвоткиња Камила
Начин путовања: Чартер лет


Чарлс и Камила имали су препун распоред током своје званичне посјете Блиском Истоку. Пар је имао чак 50 обавеза у Оману, УАЕ и Бахреину између 4. и 11. новембра 2016. године.

Лондон

Укупна цијена путовања: 26.635 USD
Ко је путовао: Краљица и војвода од Единбурга
Начин путовања: Краљевски воз


Чак и путовање унутар Уједињеног Краљевства може доћи са високом цијеном, како показује и ово путовање краљице Елизабете и принца Филипа. Пар је ишао краљевским возом у Лондон на обиљежавање стоте годишњице битке на Соми. Након тога, возом су путовали до једне од њихових палата у Единбургу.

Ланкашир и Јоркшир, Уједињено Краљевство

Укупна цијена путовања: 60.894 USD
Ко је путовао: Принц Чарлс
Начин путовања: Краљевски воз


И регионална путовања у Великој Британији могу бити скупа. Принц Чарлс воз је кренуо на пут уз бројна заустављања широм Ланкашира и Јоркшира. Медији су израчунали да је цијена путовања краљевским возом достигла приближно 126 USD по миљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана