Koliko košta kad plemići putuju?

Agencije
Koliko košta kad plemići putuju?

Putovati onako kako to čine članovi kraljevskih porodica zvuči sjajno. Ako ne morate sami da platite račun.

Portal GoBankingRates.com nedavno se pozabavio time da ustanovi koliko britanske poreske obveznike koštaju putovanja članova njihove kraljevske porodice u inostranstvo, ali i širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Studija se nije bavila troškovima putovanja princa Harija i vojvotkinje Megan, koji su bili u službenim posjetama Irskoj, Africi, Australiji, Novom Zelandu, Fidžiju... Sa druge strane, nakon “napuštanja” kraljevske porodice oni će će uskoro putovati za svoj račun.

Ali, evo koliko su putovanja drugih članova vladajuće porodice koštala:

Izrael

Ukupna cijena putovanja: 96.958 USD
Ko je putovao: Princ Čarls
Način putovanja: Čarter let


Članovi kraljevske porodice ne putuju često u Izrael, ali princ Čarls je tamo bio krajem januara na petom Svjetskom forumu o holokaustu. Čarter letovi iz Aberdina do aerodroma Ben Gurion i nazad učinili su putovanje skupim. Ukupno - gotovo 100.000 dolara.

Francuska

Ukupna cijena putovanja: 63.496 USD
Ko je putovao: Princ Vilijam i vojvotkinja Kejt, princ Hari, princ Čarls i vojvotkinja Kamila
Način putovanja: Čarter let


Članovi kraljevske porodice bili su među hiljadama koji su otputovali u Francusku u junu 2016. kako bi obilježili stotu godišnjicu početka Bitke na Sommi u Prvom svjetskom ratu. Nekoliko odvojenih čarter letova razlog je za visoku cijenu ovog kratkog putovanja preko Lamanša.

Vijetnam

Ukupna cena putovanja: 49.383 USD
Ko je putovao: Princ Vilijam
Način putovanja: Planirani let


Princ Vilijam iskoristio je vrijeme se druži sa lokalnim školarcima tokom svoje prve zvanične posjete Vijetnamu, koji je jedna od najpovoljnijih destinacija za odmor. Ipak, njegovo trodnevno putovanje bilo je sve samo ne odmor. Posjeta je bila usmjerena na napore za zaštitu ugroženih divljih životinja pa se tako sastao se sa premijerom te zemlje i prisustvovao dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji o ilegalnoj trgovini divljim životinjama.

Oman, UAE i Bahrein

Ukupna cijena putovanja: 96.224 USD
Ko je putovao: Princ Čarls i vojvotkinja Kamila
Način putovanja: Čarter let


Čarls i Kamila imali su prepun raspored tokom svoje zvanične posjete Bliskom Istoku. Par je imao čak 50 obaveza u Omanu, UAE i Bahreinu između 4. i 11. novembra 2016. godine.

London

Ukupna cijena putovanja: 26.635 USD
Ko je putovao: Kraljica i vojvoda od Edinburga
Način putovanja: Kraljevski voz


Čak i putovanje unutar Ujedinjenog Kraljevstva može doći sa visokom cijenom, kako pokazuje i ovo putovanje kraljice Elizabete i princa Filipa. Par je išao kraljevskim vozom u London na obilježavanje stote godišnjice bitke na Somi. Nakon toga, vozom su putovali do jedne od njihovih palata u Edinburgu.

Lankašir i Jorkšir, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ukupna cijena putovanja: 60.894 USD
Ko je putovao: Princ Čarls
Način putovanja: Kraljevski voz


I regionalna putovanja u Velikoj Britaniji mogu biti skupa. Princ Čarls voz je krenuo na put uz brojna zaustavljanja širom Lankašira i Jorkšira. Mediji su izračunali da je cijena putovanja kraljevskim vozom dostigla približno 126 USD po milji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana