Канада одбила плаћати осигурање Меган Маркал и принца Херија

Agencije
Канада одбила плаћати осигурање Меган Маркал и принца Херија

Канада је одбила плаћати осигурање Меган Маркал и принца Херија након што су се преселили у ту земљу и одступили с краљевских дужности.

"Канађани су одлучили да више неће плаћати њихову сигурност након 31. марта, а то се сматра понижењем познатог пара. То значи да ће цјелодневну заштиту војвоткиње и војводе од Суссеxа и њиховог сина Арцхиеја, која износе милионе фунти, плаћати порезни обвезници Уједињеног краљевства". 

Ово је и први пут да су канадске власти признале да помажу у заштити славног пара откако су се они преселили у Ванкувер. Међутим, сада је објављено да ће с тим престати с почетком априла јер је наводно дошло до "промјене у статусу".

У Канади постоји законска обвеза пружања заштите особама које имају међународну заштиту. Хери и Меган су у ту земљу стигли као чланови краљевске породице, а оно што је требао бити обичан посјет претворило се у трајно боравиште.

"Одлука војводе и војвоткиње од Сасекса да се преселе у Канаду представља за нашу владу јединствене околности које немају преседана. Краљевска канадска планинска полиција сарађивала је с британским властима од самих почетака. Како су војвода и војвоткиња тренутно особе с међународном заштитом, Канада је имала обвезу осигурати им је. РЦМП им је пружао подршку од њиховог доласка у Канаду у новембру 2019. Та подршка ће престати наредних седмица, с промјеном њиховог статуса", објавили су канадске власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана