Искривљене усне и надувено лице: Донатела Версаће некада била љепотица, данас је синоним за лошу “пластику”

Г.С.
Foto: Икс

Дизајнерка Донатела Версаће данас слави 69. рођендан, а позната је по бројним беспрекорним модним креацијама које носе славе личности.

Умјесто другог младалачког сјаја, зарадила је ниподаштавајућу титулу “краљице пластичне хирургије”. Претерана употреба ботокса, изобличене усне и надувеност лица од великих доза хијалуронске киселине су јој донијели статус на врху листе познатих особа које су “погубиле” свој изглед под ножем, преноси Ало.

Рођена као најмлађе дијете трговачког путника и кројачице у Ређио ди Калабрији, Донатела је већ са једанаест година постала модел за одјећу коју је дизајнирао њен брат Ђани, водећи је са собом у ноћне изласке.

“Између свих присутних, Ђани је био најекстравагантнији. Онда је он мене повукао, а сада сам ја та екстравагантна. То је његова кривица”, изјавила је једном.

Већ тада је почела да мијења боју косе. Касних седамдесетих година, придружила се брату који је већ градио модни царство. Иако су постизали велике успјехе, било је очигледно да Донатела све мање личи на себе. Они који су је познавали тврде да је некада била права љепотица и да јој козметички третмани нису били потребни.

 

То сугеришу и старе фотографије. Чак је и сама Донатела Версаће подијелила снимак из 1993. на Инстаграму, на коме се види њен претходни изглед. 

Тада је имала 37 година, а сликана је на прослави Мет Гала у Њујорку, у друштву брата. “Ђани је те вечери био мој стилиста. Нисам могла да изразим мишљење. Он је бирао одећу, фризуру, шминку, па чак и накит. Ја нисам имала никакав глас”, сјећа се дизајнерка.

То није потпуно тачно. Ђани је често говорио како је она његова муза и поуздани критичар. Ако би она одбила неки модел, био је спреман да га одбаци. Он је имао потпуно повјерење у њен естетски укус. Посвијетио јој је и свој први парфем “Блонде”. За њега, била је савршена жена. Ипак, често су се сукобљавали. Док се Ђани лијечио од рака грла, сестрин утицај у компанији је толико порастао да му је готово постала такмац.

Након Ђанијеве смрти 1997. године у Мајамију, Донатела је преузела вођство над империјом Версаће. У сарадњи са својом ћерком Алегром, успјела је да очува наслијеђе брата и настави да осваја модну индустрију. 

Версаће креације и даље су извор дивљења клијената и модних критичара. 

Њихов таленат и пословни инстинкт никада нису довођени у питање. 

Међутим, сваки пут када се ова жена појави у јавности, више се говори о њеном лицу него о одјећи. Честе су и интернет расправе да је постала карикатура себе.

 

Огледало њеног карактера

Донатела је била оно што се често замишља када се помене Италијанка - темпераментна, бујна и непредвидива. Њен изглед је одражавао њен карактер. Била је лијепа у својој ексцентричности. Дуга плава коса око тамног тена и готово невидљиве обрве чиниле су је егзотичном и сензуалном, посебно уз ексцентричан модни стил.

Нажалост, овакав изглед почео је да блиједи почетком новог миленијума. 

Тада је Донатела постала синоним за лошу “пластику”. Напослијетку је признала да је зависна од естетске хирургије, да није задовољна својим природним изгледом. Такође је открила да је двадесет година била зависна од кокаина.

“Не вјерујем да је могуће природно старење. Не вјерујем у природну љепоту жене”, изјавила је раније.

Ова увјерења су јој донијела несрећу. Иако је била обожаватељка фитнеса која није пропуштала тренинге, Донатела Версаће не може се похвалити свежим и здравим изгледом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана