Егзит организује панел "Последњи позив за планету Земљу"

Г.С.
Егзит организује панел "Последњи позив за планету Земљу"

НОВИ САД - Након што је 35 хиљада људи широм света прославило Егзитов рођендан гледајући онлајн панел "Активизам - наредних 20 година", којим је покренута нова платформа "Р:еволуција свести", сутра у 12 часова Егзит отвара нову тему кроз панел дискусију „Последњи позив за планету Земљу“ који ће бити стримован на Фејсбук страници.

Циљ је да се поново на глобалном нивоу скрене пажња на важност заштите животне средине, која немаром човечанства прети да буде потпуно уништена.

Учесници панела биће Анна Сћоемакерс, извршна директорка међународне организације за заштиту животне средине и заштиту животиња „Греенпеаце“ у Холандији, затим Ханс Бруyнинцкx, извршни директор Европске агенције за животну средину, као и Сопхиа Кианни, национални стратег и климатска активисткиња у глобалном покрету „Фридаyс фор Футуре“ Грете Тунберг, оснивач и извршни директор непрофитне глобалне организације „Цлимате Цардиналс“, истакнути члан међународних еколошких покрета „Тхис ис Зеро Хоур“ и „Еxтинцтион Ребеллион“.

"Пандемија коронавируса је подцртала оно што би требало да буде императив, а то је свест да је природа једино безбедно место које ће пригрлити човека и сачувати га од различитих пошасти, чија појава кулминира у савременом друштву. Једино су шуме, реке, планине, језера оазе мира и здравља", истичу организатори.

Додају да данас, када је природи коначно успело да скрене пажњу да је неопходна да би било живота на планети Земљи, на човечанству је да се тргне и крене у њено спашавање.

"Потребан је нов начин гледања на живот и свет и подизање свести о томе да је природа неодвојиви део људског постојања. Потребна је „Р:еволуција свести“, а Егзит је управо овом, као и другим својим платформама, низом онлајн панел дискусијама и пошумљавањем преузео задатак покретања тема и акција које ће планету опет учинити зелено-плавом", поручују организатори.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана