Egzit organizuje panel "Poslednji poziv za planetu Zemlju"

G.S.
Egzit organizuje panel "Poslednji poziv za planetu Zemlju"

NOVI SAD - Nakon što je 35 hiljada ljudi širom sveta proslavilo Egzitov rođendan gledajući onlajn panel "Aktivizam - narednih 20 godina", kojim je pokrenuta nova platforma "R:evolucija svesti", sutra u 12 časova Egzit otvara novu temu kroz panel diskusiju „Poslednji poziv za planetu Zemlju“ koji će biti strimovan na Fejsbuk stranici.

Cilj je da se ponovo na globalnom nivou skrene pažnja na važnost zaštite životne sredine, koja nemarom čovečanstva preti da bude potpuno uništena.

Učesnici panela biće Anna Sćoemakers, izvršna direktorka međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine i zaštitu životinja „Greenpeace“ u Holandiji, zatim Hans Bruyninckx, izvršni direktor Evropske agencije za životnu sredinu, kao i Sophia Kianni, nacionalni strateg i klimatska aktivistkinja u globalnom pokretu „Fridays for Future“ Grete Tunberg, osnivač i izvršni direktor neprofitne globalne organizacije „Climate Cardinals“, istaknuti član međunarodnih ekoloških pokreta „This is Zero Hour“ i „Extinction Rebellion“.

"Pandemija koronavirusa je podcrtala ono što bi trebalo da bude imperativ, a to je svest da je priroda jedino bezbedno mesto koje će prigrliti čoveka i sačuvati ga od različitih pošasti, čija pojava kulminira u savremenom društvu. Jedino su šume, reke, planine, jezera oaze mira i zdravlja", ističu organizatori.

Dodaju da danas, kada je prirodi konačno uspelo da skrene pažnju da je neophodna da bi bilo života na planeti Zemlji, na čovečanstvu je da se trgne i krene u njeno spašavanje.

"Potreban je nov način gledanja na život i svet i podizanje svesti o tome da je priroda neodvojivi deo ljudskog postojanja. Potrebna je „R:evolucija svesti“, a Egzit je upravo ovom, kao i drugim svojim platformama, nizom onlajn panel diskusijama i pošumljavanjem preuzeo zadatak pokretanja tema i akcija koje će planetu opet učiniti zeleno-plavom", poručuju organizatori.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana