Драган Мићић џокер многих тренера

Драго Гајић
Драган Мићић џокер многих тренера

ЗВОРНИК - Након што је у четрдесетој години завршио играчку каријеру у екипи Дрине из Зворника, Драган Мићић је сјео на тренерску клупу у овом клубу.

Имао је богату играчку каријеру, али је фудбалско име стекао играјући у Црвеној звезди. У најтрофејнијем српском клубу играо је од 1996. до 2000. године и остао упамћен по томе што је код већине тренера био "џокер" који је улазио у игру у посљедњих тридесетак минута и својим головима знао одлучивати утакмице у корист "црвено-бијелих".

- Прве фудбалске кораке направио сам у екипи Подриња из Јање, гдје сам дебитовао 1986. године и преко Лознице стигао до Звездиног дреса - рекао је Мићић, који каже да никада неће заборавити позив Драгана Џајића.

- Хтио сам отићи пјешке у Београд само да разговарам са Џајићем. Имао сам четири незаборавне сезоне у "црвено-бијелом" дресу. Освојили смо три Купа, једно првенство и "дуплу круну" - сјећа се Мићић.

Веома брзо се уклопио у екипу, а први гол за Звезду постигао је у утакмици против Пролетера из Зрењанина. Два момента из фудбалске каријере, Мићић каже да ће памтити цијелог живота.

- Први је гол који сам дао Ивици Краљу у "вјечитом дербију" на нашем стадиону, мада смо ту утакмицу изгубили са 1:3. Други је утакмица на стадиону "Ноу камп" против Барселоне у Купу купова, када сам сједио на клупи - истакао је Мићић.

Послије успјешних година играња за Звезду, прешао је у редове Рада, а затим слиједе Етникос, Копар, Будућност из Банатског Двора, Раднички из Обреновца и званични завршетак каријере у Дрини из Зворника.

Љубимац навијача

Одлични нападач био је љубимац "делија", који су препознали његов труд и фудбалско умијеће. Један детаљ памтиће до краја живота.

- И сада се најежим када се сјетим кошаркашке утакмице између Звезде и Партизана, на којој су били присутни сви наши фудбалери. Главне звијезде тима биле су Перица Огњеновић и Дејан Станковић, али је њихов долазак у дворану био непримијећен. Када сам ушао, "делије" су почеле да скандирају моје име, што је незаборавно искуство - рекао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана