Рајковић прва мета Милана ако оде Донарума

Срна
Рајковић прва мета Милана ако оде Донарума

МИЛАНО - Српски репрезентативац Предраг Рајковић могао би да појача Милан у случају да чувар мреже екипе са “Сан сира” Ђанлуиђи Донарума напусти екипу овог љета.

Вијест је лансирао “Тутоспорт” позивајући се на изворе из клуба. Наиме, Донарума има уговор до љета 2021. године и тешко је очекивати да га продужи, јер жели да се бори за трофеје, а напредак Милана иде спорије него што се очекивало. Са друге стране, уколико га “росонери” не убиједе да стави параф на нови уговор, ово љето биће посљедње у којем ће моћи да траже обештећење за једног од најбољих младих голмана данашњице. Зато су већ кренули у потрагу за његовим насљедником, а сјајне партије Рајковића у Ремсу нису могле да прођу незапажено. Око на њега бацила је и Севиља па ће бивши голман Црвене звезде и Макабија и Тел Авива готово сигурно од идуће сезоне чувати гол много јачег клуба него што је Ремс. Рајковић је статистички међу најбољим голманима Европе у текућој сезони, јер је на укупно 12 од 27 мечева сачувао своју мрежу. Подвиг је још већи ако се зна да Ремс није у самом врху ни француског, а камоли европског фудбала, иако је до прекида шампионата имао прилично добру сезону. Тако је још млади голман (24 године) један од најтраженијих на тржишту, јер га одликује тренутно можда и најбољи однос цијене и квалитета. Његова вриједност процијењена је 5,5 милиона евра, иако је реално да клуб који га жели у својим редовима плати неколико милиона више. За тачно пет милиона довео га је Ремс из Макабија, гдје је бриљирао три сезоне, а ове се доказао и у много јачој конкуренцији и заслужио мјесто у идеалном тиму француске Лиге 1.

Иначе, још је много непознаница у Милану и око њега. Одлазак Звонимира Бобана са мјеста спортског директора отворио је пут ангажовања Ралфа Рангника, који је током каријере често имао улогу реморкера. Нијемац је био већ виђен на клупи прије пандемије вируса корона, а говоркало се да ће му власник клуба Бернар Арно повјерити и довођење играча, као и улогу главног скаута. Уколико Рангник дође у Милан, ситуација би могла да буде још повољнија по Рајковића, јер он обожава да гради тим са младим играчима, а никада се није разбацивао и доводио скупа појачања.

Крунић се опоравио

Рајковић би се у Милану могао придружити још једном Србину Ради Крунићу, који прву сезону на “Сан сиру” неће памтити по добром. Повреде су младог Фочака спријечиле да покаже колико зна, али је добра вијест да се опоравио и почео да тренира послије четири мјесеца. Клубови у Италији почели су да тренирају у понедјељак, али ће на наставак првенства морати да сачекају најмање до средине јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана