Rajković prva meta Milana ako ode Donaruma

Srna
Rajković prva meta Milana ako ode Donaruma

MILANO - Srpski reprezentativac Predrag Rajković mogao bi da pojača Milan u slučaju da čuvar mreže ekipe sa “San sira” Đanluiđi Donaruma napusti ekipu ovog ljeta.

Vijest je lansirao “Tutosport” pozivajući se na izvore iz kluba. Naime, Donaruma ima ugovor do ljeta 2021. godine i teško je očekivati da ga produži, jer želi da se bori za trofeje, a napredak Milana ide sporije nego što se očekivalo. Sa druge strane, ukoliko ga “rosoneri” ne ubijede da stavi paraf na novi ugovor, ovo ljeto biće posljednje u kojem će moći da traže obeštećenje za jednog od najboljih mladih golmana današnjice. Zato su već krenuli u potragu za njegovim nasljednikom, a sjajne partije Rajkovića u Remsu nisu mogle da prođu nezapaženo. Oko na njega bacila je i Sevilja pa će bivši golman Crvene zvezde i Makabija i Tel Aviva gotovo sigurno od iduće sezone čuvati gol mnogo jačeg kluba nego što je Rems. Rajković je statistički među najboljim golmanima Evrope u tekućoj sezoni, jer je na ukupno 12 od 27 mečeva sačuvao svoju mrežu. Podvig je još veći ako se zna da Rems nije u samom vrhu ni francuskog, a kamoli evropskog fudbala, iako je do prekida šampionata imao prilično dobru sezonu. Tako je još mladi golman (24 godine) jedan od najtraženijih na tržištu, jer ga odlikuje trenutno možda i najbolji odnos cijene i kvaliteta. Njegova vrijednost procijenjena je 5,5 miliona evra, iako je realno da klub koji ga želi u svojim redovima plati nekoliko miliona više. Za tačno pet miliona doveo ga je Rems iz Makabija, gdje je briljirao tri sezone, a ove se dokazao i u mnogo jačoj konkurenciji i zaslužio mjesto u idealnom timu francuske Lige 1.

Inače, još je mnogo nepoznanica u Milanu i oko njega. Odlazak Zvonimira Bobana sa mjesta sportskog direktora otvorio je put angažovanja Ralfa Rangnika, koji je tokom karijere često imao ulogu remorkera. Nijemac je bio već viđen na klupi prije pandemije virusa korona, a govorkalo se da će mu vlasnik kluba Bernar Arno povjeriti i dovođenje igrača, kao i ulogu glavnog skauta. Ukoliko Rangnik dođe u Milan, situacija bi mogla da bude još povoljnija po Rajkovića, jer on obožava da gradi tim sa mladim igračima, a nikada se nije razbacivao i dovodio skupa pojačanja.

Krunić se oporavio

Rajković bi se u Milanu mogao pridružiti još jednom Srbinu Radi Kruniću, koji prvu sezonu na “San siru” neće pamtiti po dobrom. Povrede su mladog Fočaka spriječile da pokaže koliko zna, ali je dobra vijest da se oporavio i počeo da trenira poslije četiri mjeseca. Klubovi u Italiji počeli su da treniraju u ponedjeljak, ali će na nastavak prvenstva morati da sačekaju najmanje do sredine juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana