Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Комплетирана листа кандидата

Данијел Радујковић
Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Комплетирана листа кандидата

Бањалука - Припреме за 61. манифестацију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у пуном су јеку, а на адресу организатора "Гласа Српске" стигле су 23 пријаве кандидата о којима ће стручни жири расправљати на идуће три сједнице.

- Као и сваке године до сада, струковни савези одазвали су се у великом броју и доставили приједлоге својих кандидата за које сматрају да треба да се нађу на листи најбољих спортиста. Сада је на жирију да изабере најбоље који су обиљежили годину на истеку и својим резултатима заслужили да се нађу на овој листи. Вјерујем да ће жири добро обавити посао, као што је то био случај до сада - изјавио је директор "Глас Српске" Борис Дмитрашиновић.

На челу Организационог одбора налази се предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић док жири ове године броји пет чланова, а предсједава му прослављени српски одбојкаш и актуелни генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез. Осим њега, у жирију се још налазе прослављени кошаркаш Марко Шћекић, уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић, представник Министарства породице, омладине и спорта Миланко Мучибабић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић.

Проглашење најбољих биће обављено 17. децембра у Банском двору, а осим десет најбољих, биће додијељено још неколико награда и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару.

Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској.

Прошле године за најбољег спортисту проглашен је кошаркаш Немања Гордић, друго мјесто припало је каратисткињи Драгици Драпић, а треће скијашици Жани Новаковић.

Кандидати

Горан Дојчиновић (аутомобилизам), Синиша Петковић (стрељаштво), Митар Мрдић (џудо), Синиша Радоја (фудбал), Тања Каришик (скијање), Душан Бабић (атлетика), Алекса Црнчевић (бициклизам), Ђорђе Томић (бокс), Бранислав Марковић (теквондо), Саша Зимоњић (одбојка), Михајло Чепркало (пливање), Дарко Савић (кајак-кану), Миљана Антонић (стони тенис), Анђела Делић (кошарка), Ђорђе Паштар (куглање), Стефан Јанковић (рукомет), Наташа Видовић (карате), Милан Бабић (кик-бокс), Драшко Вујковић (ватерполо), Миро Васић (МеНеРаЛи), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Велизар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Игор Игњатовић (кошарка у колицима).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана