Ђоковић директор Дубаија, ово су детаљи арапског уласка у АБА лигу

ГС
Foto: ГС

КК Дубаи играће у АБА лиги сљедеће сезоне, а понуду испред клуба потписали су Ђорђе Ђоковић као потпредсједник и директор, и Дејан Камењашевић као генерални директор.

Нова.рс имала је увид у допис који је Дубаи послао члановима и клубовима дионичарима АБА лиги, а који су потписали Ђорђе Ђоковић, брат најбољег тенисера свијета, и поменути Дејан Камењашевић.

Нова.рс открива и како изгледа посљедња, коначна понуда клуба Дубаија за играње у регионалној лиги у трајању од три сезоне, почевши од сезоне 2024/2025.

Новчана понуда клуба из УАЕ износи 1.700.000 евра по сезони, што значи да је увећана за 200.000 евра у односу на претходну понуду.

Наводи се и како ће бити покривени сви трошкови смештаја и пута гостујућих екипа, који ће износити укупно око 800.000 евра по сезони – 200.000 за смештај за екипе, службена лица и судије, и 600.000 за авионске трошкове.

Када се све сабере, укупна цифра коју Дубаи онда нуди за играње у АБА лиги је 2,5 милиона евра по сезони, односно 7.500.000 за све три године на колико ће сарадња бити потписана.

Из клуба су такође навели како воде интензивне преговоре око добијања најбоље могуће понуде и уговора за ТВ права, такође од сезоне 2024/25, као и да ће њихов улазак у регионалну кошарку привући нове спонзоре и партернства.

Посебно је наглашено како је учешће и играње Дубаија у Еврокупу и Евролиги не утиче на тимове АБА лиге, односно да се за играње у елитним европским такмичењима неће борити на основу пласмана на Јадрану.

Изгласано да Дубаи уђе у АБА лигу, Партизан био против

Девет од 11 клубова АБА лиге који имају права гласа донијели су на сједници Скупштине одлуку да ће Дубаи играти у АБА лиги.

Партизан је био против те идеје, док се представници Будућности нису појавили на састанку. Неопходно је било да шест од 11 клубова гласа позитивно за новог члана лиге, а то се десило са девет гласова „за“.

За тај приједлог су гласали: Црвена звезда, ФМП, Крка, Задар, Цедевита, Мега, Игокеа, Цибона, Морнар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана