Нови тренер Игокее за „Глас“: Играчи морају да нађу мотивацију

Милан Зубовић
Нови тренер Игокее за „Глас“: Играчи морају да нађу мотивацију

ЛАКТАШИ - Прво искушење као званични први тренер Игокее Марко Цветковић имаће у суботу на домаћем терену када им у госте стиже Широки.

Утакмица четвртог кола Лиге шест за шампиона БиХ на распореду је од 18 часова, а Цветковић је именован за првог тренера након што се клуб растао са Владимиром Јовановићем коме је он био помоћник. Вођење екипе Цветковићу неће бити непознато, јер је у финишу прошле сезоне водио екипу током плеј-офа када је Јовановић имао здравствених проблема. Свјестан је да га чека тежак посао.

- Немамо много времена да мењамо било шта у нашој игри и надам се да ће ово донети позитивну промену у нашем тиму. Сада ћемо играти у ритму среда-субота тако да нећемо имати превише времена за тренинг. Очекујем да позитивно одреагујемо након пораза од Босне и играчи морају да пронађу мотивацију. АБА лига је завршена и пребацили смо се на Лигу БиХ где имамо један циљ, а то је титула. Не играмо истовремено два такмичења већ само једно па мотивација мора да буде високом нивоу - изјавио је Цветковић за "Глас Српске".

У претходном периоду екипа је имала великих проблема са повредама играча када су ван строја били Драган Милосављевић, Сава Лешић, Никола Марић, Марко Јошило, Огњен Радошић...

 - Сава се враћа на паркет што је веома позитивна ствар за екипу док су се већ прикључили Милосављевић и Јошило тако да смо много јачи у односу на неке претходне мечеве. Спремни су сви осим Марића који има незгодну повреду па и даље не тренира са остатком екипе - рекао је Цветковић.

Сусрет са Широким биће велики тест и позитивно је то што ће играти на свом терену.

- Широки долази доста растерећен, јер је освајањем првог места у лигашком делу такмичења изборио наступ у АБА 2 лиги. Уз то биће максимално мотивисан да нас добије, уосталом као и све друге екипе које увек дају и више од свог максимума када играју против нас. Морамо да будемо свесни да сви желе срушити шампиона и абалигаша па ми морамо одговорити макар истом мером, ако не и јачом - навео је Цветковић.  

Борац чека Слободу

Врло занимљиву утакмицу требало би да одиграју Борац и Слобода који се боре за мјесто у плеј-офу и АБА 2 лиги. Сусрет је на распореду у суботу од 21 час, а Бањалучани имају скор 2-2, док Тузлаци имају 3-1. Борац је добио Слободу у обје утакмице лигашког дијела такмичења ове сезоне. Младост ће у недјељу од 19 сати угостити Босну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана