Novi trener Igokee za „Glas“: Igrači moraju da nađu motivaciju

Milan Zubović
Novi trener Igokee za „Glas“: Igrači moraju da nađu motivaciju

LAKTAŠI - Prvo iskušenje kao zvanični prvi trener Igokee Marko Cvetković imaće u subotu na domaćem terenu kada im u goste stiže Široki.

Utakmica četvrtog kola Lige šest za šampiona BiH na rasporedu je od 18 časova, a Cvetković je imenovan za prvog trenera nakon što se klub rastao sa Vladimirom Jovanovićem kome je on bio pomoćnik. Vođenje ekipe Cvetkoviću neće biti nepoznato, jer je u finišu prošle sezone vodio ekipu tokom plej-ofa kada je Jovanović imao zdravstvenih problema. Svjestan je da ga čeka težak posao.

- Nemamo mnogo vremena da menjamo bilo šta u našoj igri i nadam se da će ovo doneti pozitivnu promenu u našem timu. Sada ćemo igrati u ritmu sreda-subota tako da nećemo imati previše vremena za trening. Očekujem da pozitivno odreagujemo nakon poraza od Bosne i igrači moraju da pronađu motivaciju. ABA liga je završena i prebacili smo se na Ligu BiH gde imamo jedan cilj, a to je titula. Ne igramo istovremeno dva takmičenja već samo jedno pa motivacija mora da bude visokom nivou - izjavio je Cvetković za "Glas Srpske".

U prethodnom periodu ekipa je imala velikih problema sa povredama igrača kada su van stroja bili Dragan Milosavljević, Sava Lešić, Nikola Marić, Marko Jošilo, Ognjen Radošić...

 - Sava se vraća na parket što je veoma pozitivna stvar za ekipu dok su se već priključili Milosavljević i Jošilo tako da smo mnogo jači u odnosu na neke prethodne mečeve. Spremni su svi osim Marića koji ima nezgodnu povredu pa i dalje ne trenira sa ostatkom ekipe - rekao je Cvetković.

Susret sa Širokim biće veliki test i pozitivno je to što će igrati na svom terenu.

- Široki dolazi dosta rasterećen, jer je osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu takmičenja izborio nastup u ABA 2 ligi. Uz to biće maksimalno motivisan da nas dobije, uostalom kao i sve druge ekipe koje uvek daju i više od svog maksimuma kada igraju protiv nas. Moramo da budemo svesni da svi žele srušiti šampiona i abaligaša pa mi moramo odgovoriti makar istom merom, ako ne i jačom - naveo je Cvetković.  

Borac čeka Slobodu

Vrlo zanimljivu utakmicu trebalo bi da odigraju Borac i Sloboda koji se bore za mjesto u plej-ofu i ABA 2 ligi. Susret je na rasporedu u subotu od 21 čas, a Banjalučani imaju skor 2-2, dok Tuzlaci imaju 3-1. Borac je dobio Slobodu u obje utakmice ligaškog dijela takmičenja ove sezone. Mladost će u nedjelju od 19 sati ugostiti Bosnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana