Обрадовић и званично још двије године у Партизану

GS
Foto: Basketnews

БЕОГРАД - Најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић потписао је данас нови двогодишњи уговор са Партизаном и остаће тренер кошаркаша "црно-белих" до јуна 2026. године, званично је потврђено на ванредној конференцији за медије коју је сазвао предсједник клуба Остоја Мијаиловић.

На конференцији за медије, на којој је и Обрадовић, саопштено је да су се две стране претходних дана договориле, а данас и званично потписале уговор на још две сезоне. 
    
Обрадовићу је ово други пут да је тренер Партизана. На клупи "црно-белих" сједио је од 1991. до 1993. године, а 1992. је предводио клуб до највећег успјеха и освајања титуле првака Европе.
    
Српском стручњаку била је то прва од укупно девет титула првака Европе, по једном је тај успјех поновио са Хувентудом, Реалом и Фенербахчеом и пет пута са Панатинаикосом. 
    
Текући мандат Обрадовић је почео 2021. године, а прошле сезоне је са Партизаном освојио АБА лигу, чиме је прекинут десетогодишњи "пост" Партизана у регионалном такмичењу.
    
То је засад једини трофеј који је освојио Обрадовић,  с тим да је прошле сезоне довео Партизан на корак од пласмана на Фајнал-фор Евролиге, али је Реал послије 0:2 у четвртфиналној серији преокренуо на 3:2, прошао даље, затим и освојио пехар. 

“Хвала Остоји Мијаиловићу на речима и поверењу да и наредне две године водим Партизан као први тренер. Сви остали у управи клуба су дали сагласност, била је обострана жеља,” рекао је тренер црно-белих Жељко Обрадовић након што је продужио уговор на још две сезоне.
    
"Ово је мој клуб у коме уживам радећи и ово је прилика да се захвалим свима и играчима, тренерима и осталима из радне заједнице, али посебна захвалност људима из управе који стварно воле Партизан. Диже нас љубав према клубу. Немогуће је изоставити оне због којих се све ради, то је огромна армија навијача Партизана", истакао је Обрадовић.
    
Невјероватно је задовољство присутно код нас због људи који прате и воле Партизан, нагласио је трофејни тренер.
    
" Увек сам имао најлепше речи за њих и опет се захваљујем и молим да тако и наставе. Биле су неке ствари на које треба да утичемо сви, а то је да смо плаћали казне, а ја мислим да су навијачи свесни да може и без тога".
    
Да пружимо слику да може да све прође у најбољем реду. Добили смо велики број младих навијача, а морамо да им пошаљемо поруку да се све своди на фер и спортску борбу, навео је он.
    
"Утакмице код нас су постале нешто друго. Морамо показати колико ценимо било кога и да се окренемо бодрењу свог тима. Молим аве да екипу Будућности дочекају као спортске пријатеље, да се осећају комфорно у Арени. Сви долазе у Арену због љубави према Партизану. Има много деце која са родитељима долазе и морамо им дати пример. Евролига жели да види сјајан амбијент и да будемо пример и нама самима и свим осталим клубовима. Хвала свима још једном, даћу свој максимум, ово је клуб који осећам и волим и срећан сам што ћу своје време провести у Партизану".
    
Обрадовић споменуо и причу о буџету.
    
"Када имате амбицију тежите највећим могућим стварима. Амбиција о којој сам причао је да будемо у Евролиги. Нисам ни у сну очекивао да ће бити оволико људи у Арени и да ће са свих страна Европе долазити да гледају Партизан. Ту су навијачи најважнији. Ми смо актери да усреће те људе, а то је највећа срећа, када друге чиниш срећним".
    
Амбиција је била да будемо у осам у Евролиги, али то нисмо успјели. Када погледамо остале тимове можемо бити задовољни, али морамо бити бољи у наредном периоду, сматра Обрадовић.
    
"Сем људи из управе који дају своје време и новац ми имамо и доста спонзора. Сви радимо максимално свој посао да имамо још већи буџет. Када причамо о томе знамо да свима то боде очи, али ако хоћете да будете конкурентни потребно је бити равноправан са великанима. То је готово немогуће и не жалимо се него да извучемо свој максимум. Без обзира на буџет имаћемо највеће амбиције, али постоје и реалности, а ми ћемо се трудити да идемо преко тих реалности колико год је могуће", поручио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана