Миро Вукоје, тренер КК Јахорина: Тимска титула

Милан Зубовић
Foto: sport-east.com

ПАЛЕ - Први пут у историји кошаркашки клуб Јахорина постао је шампион Републике Српске.

Екипа из Пала побиједила је Будућност са 3:0 у финалној серији плеј-офа Прве лиге Српске и тако стекла право наступа у Лиги БиХ идуће сезоне. Очекивало се да Јахорина буде члан елите јер је са тим циљем кренула у минулу сезону што је на крају и остварила. Трећу утакмицу добили су резултатом 82:62 и пред својим навијачима прославили највећи успјех клуба.

Најефикаснији код побједника били су Џејвион Меј са 13 и Душан Бубања са 12 поена, док је код гостију Миљан Кљештан постигао 14 поена.

Пут до титуле Јахорина је уписала 25 побједа уз само три пораза. Заузела је прво мјесто на крају лигашког дијела такмичења са 20 побједа док су преосталих пет остварили у плеј-офу. Да су надиграли шампиона ове сезоне могу се похвалити Будућност, Радник и Слобода 73. Тренер Миро Вукоје поносан је на тим који је доминирао шампионатом Српске.

- Пред почетак сезоне у септембру управа клуба јавно је истакла циљеве и да жели пласман у Лигу БиХ са чиме сам био сагласан, али сам био за умјеренију варијанту јер сам знао колико је потребно рада да се нешто тако оствари. Направили смо добру селекцију на почетку сезоне да би мало касније екипу доселектовали на позицијама центра и плејмејкера те се све одвијало како смо жељели. Иза нас је предивна сезона коју су момци сјајно изнијели и одрадили фантастичан посао. Била је ово тимска прича на терену и ван њега. То знам из искуства јер сам титуле освајао у Билећи и Требињу тако да знам да су сви потези повлачени у право вријеме - истакао је Вукоје за “Глас Српске”.

Као кључ успјеха на путу ка титули види рад.

- Добили смо финалну серију са 3:0 што ранијих сезона то није био случај. Пресудио је укупан рад током свих ових осам мјесеци, а зашто не рећи и квалитет играча. Финалну серију преломила је друга утакмица када смо славили у Бијељини. Тада смо одиграли врло јако, онако мушки, чврсто, у кост и дали до знања противнику да неће до тријумфа те им угасили наду да могу до изједначења. Након тога упозоравао сам играче да не смије доћи до опуштања при резултату 2:0 што су они крајње озбиљно схватили и лако дошли до треће побједе. Искусни појединци нису дозволили да дође до пада у игри и неких нежељених ситуација - изјавио је Вукоје.

Иако су доминантно прошли кроз сезону имали су одређених проблема.

- Сваки тренинг донио је нешто ново и неке нове тешкоће.

Пројекције са почетка сезона указале су на то да ће Будућност бити најозбиљнији ривал што се и показало тачним, а уз њих ту су још били Радник, Академац, Дрина Принцип као и Старс из Градишке који се на полусезони много појачао. Сезону смо одиграли доста квалитетно и поред тешких гостовања знали смо да препознамо проблеме који нас муче и да их отклонимо тако да смо заслужено стигли до трофеја - навео је Вукоје.

Титула је прослављена, а сада слиједи краћи одмор.

- Славили смо до ситних сати и сада смо званично на одмору након осам стресних мјесеци. Ипак, он неће дуго да траје јер већ треба планирати шта за идућу сезону - рекао је Вукоје.

На питање остаје ли тренер и идуће сезоне, загонетно је одговорио.

- Требало би. О наредним корацима причаћемо 15. маја - додао је Вукоје.

Историјат

КК Јахорина основан је 2004. године. Првак Друге лиге Српске био је 2012. године док је прошле сезоне заузео друго мјесто у мини-лиги за попуну Прве лиге иза Старс баскета из Градишке и тако постао члан прволигашког друштва. Према неким најавама циљ идуће сезоне биће избјегавање борбе за опстанак и пласман у средину табеле док би наредних сезона жељели да се пласирају чак и у АБА 2 лигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана