Звијезда 09 прекинула низ пораза

Дарко Драгичевић
Звијезда 09 прекинула низ пораза

УГЉЕВИК – Звијезда 09 је прекинула серију од пет пораза у Премијер лиги БиХ. У Угљевику су савладали Тузла сити 3:2 и то након што се се два пута вратили из резултатског минуса. Био је ово ппви тријумф новог тренера Бојана Тркуље.

Тузла сити је повела у осмом минуту. У јеку напада домаћих услиједила је контра коју је у гол претворио Ријад Кобиљар. Радост Тузлака је трајала само шест минута.

Салиман Кајоде је започео акцију а након убацивања сјајно је захватио лопту главом и послао је у мрежу. Затим су домаћи пријетили преко Максимовића и Вадзеа и пропустили шансу да дођи до предности. У финишу другог дијела гости су имали двије шансе.

Звијезда је прва запријетила преко Максимовића на старту другог дијела а онда је средином другог дијела услиједила права драма. Прво су гости имали сјајну контру коју је у гол претворио Ђорђе Пантелић. Већ у сљедећем налету Божо Вукоја је изборио пенал, који је у гол претворио Новица Максимовић.

Домаћи су у 82.минуту могли до потпуног преокрета када Вадзе није успио да дође до лопте коју је упутио Максимовић из одличне  шансе.

Ипак велики притисак домаћих уродио је плодом када је Максимовић успио да се најбоље снађе у шеснаестерцу и погодио за вођство. На крају су могли и до убједљивијег тријумфа јер је Вадзе у судијској надокнади погодио стативу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана