Zvijezda 09 prekinula niz poraza

Darko Dragičević
Zvijezda 09 prekinula niz poraza

UGLjEVIK – Zvijezda 09 je prekinula seriju od pet poraza u Premijer ligi BiH. U Ugljeviku su savladali Tuzla siti 3:2 i to nakon što se se dva puta vratili iz rezultatskog minusa. Bio je ovo ppvi trijumf novog trenera Bojana Trkulje.

Tuzla siti je povela u osmom minutu. U jeku napada domaćih uslijedila je kontra koju je u gol pretvorio Rijad Kobiljar. Radost Tuzlaka je trajala samo šest minuta.

Saliman Kajode je započeo akciju a nakon ubacivanja sjajno je zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu. Zatim su domaći prijetili preko Maksimovića i Vadzea i propustili šansu da dođi do prednosti. U finišu drugog dijela gosti su imali dvije šanse.

Zvijezda je prva zaprijetila preko Maksimovića na startu drugog dijela a onda je sredinom drugog dijela uslijedila prava drama. Prvo su gosti imali sjajnu kontru koju je u gol pretvorio Đorđe Pantelić. Već u sljedećem naletu Božo Vukoja je izborio penal, koji je u gol pretvorio Novica Maksimović.

Domaći su u 82.minutu mogli do potpunog preokreta kada Vadze nije uspio da dođe do lopte koju je uputio Maksimović iz odlične  šanse.

Ipak veliki pritisak domaćih urodio je plodom kada je Maksimović uspio da se najbolje snađe u šesnaestercu i pogodio za vođstvo. Na kraju su mogli i do ubjedljivijeg trijumfa jer je Vadze u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana