Винко Мариновић пред реванш Купа: Нема опуштања

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Пред фудбалерима Борца, који су у походу на дуплу круну је још један важан испит, јер ће сутра од 18 часова на Градском стадиону у Бањалуци у реванш сусрету полуфинала Купа БиХ угостити Широки Бријег.

Први сусрет ова два ривала одигран прије 14 дана на стадиону “Пецара” у Широком Бријегу у потпуности је припао изабраницима Винка Мариновића који су славили са 3:1, а домаћин је био близу катастрофе, јер су гости у 62. минуту поготком Давида Вуковића стигли до предности од 3:0.

Иако на свом конту имају два гола виша Бањалучани ништа не препуштају случају и очекују веома неизвјесну утакмицу у којој морају бити максимално сконцентрисани да би стигли до циља, односно до пласмана у финале најмасовнијег такмичења. 

- Остварили смо позитиван резултат у првом сусрету, али сви морамо знати да у реваншу не смије бити опуштања ни на тренутак. Широки је веома квалитетна екипа која ће у овом сусрету учинити све да надокнади минус из првог меча. Они једоставно немају шта да изгубе и због тога морамо бити максимално сконцентрисани. Морамо се добро поставити на терену и неутрализирати све нападе ривала - рекао је Мариновић. 

“Црвено-плави” су пред овај сусрет направили добру увертиру, јер су у 26. колу Премијер лиге савладали добојску Слогу са 1:0 и тако задржали лидерску позицију са седам бодова предности у односу на највлижег пратиоца и актуелног шампиона и освајача Купа БиХ, Зрињски.

- Широки Бријег сигурно има далеко мање бодова него што та екипа по квалитету заслужује. Једноставно, у неким мечевима су неочекивано изгубили или играли неријешено и сада има је остао Куп као једина нада за Европу - додао је Мариновић.

У редовима домаћима очекују снажну подршку са трибина, а јасно је да ће Мариновић због згуснутог распореда можда мало и комбиновати екипу, јер га већ у наредног колу очекује дерби на “Кошеву”, гдје ће Борац бити гост Сарајева. 

- На располагању имам све играче, имам широк ростер од 22 фудбалера, а пред саму утакмицу ћу одлучити коме ћу указати повјерење. Не треба заборавити да нас већ у суботу очекује првенствени дерби са Сарајевом - навео је Мариновић.

Друго полуфинале

Реванш утакмица другог полуфиналног пара у којем су Зрињски и добојска Слога биће одиграна сутра од 18 часова на стадиону “под Бијелим Бријегом” од 18 часова. 

Први сусрет ова два ривала одигран на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи завршен је неријешено, 0:0. У финалу ће такоће бити одиграна два меча. 

Први је заказан за 8. мај, а реванш ће бити седам дана касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана