Vinko Marinović pred revanš Kupa: Nema opuštanja

Darko Pašagić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Pred fudbalerima Borca, koji su u pohodu na duplu krunu je još jedan važan ispit, jer će sutra od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci u revanš susretu polufinala Kupa BiH ugostiti Široki Brijeg.

Prvi susret ova dva rivala odigran prije 14 dana na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu u potpunosti je pripao izabranicima Vinka Marinovića koji su slavili sa 3:1, a domaćin je bio blizu katastrofe, jer su gosti u 62. minutu pogotkom Davida Vukovića stigli do prednosti od 3:0.

Iako na svom kontu imaju dva gola viša Banjalučani ništa ne prepuštaju slučaju i očekuju veoma neizvjesnu utakmicu u kojoj moraju biti maksimalno skoncentrisani da bi stigli do cilja, odnosno do plasmana u finale najmasovnijeg takmičenja. 

- Ostvarili smo pozitivan rezultat u prvom susretu, ali svi moramo znati da u revanšu ne smije biti opuštanja ni na trenutak. Široki je veoma kvalitetna ekipa koja će u ovom susretu učiniti sve da nadoknadi minus iz prvog meča. Oni jedostavno nemaju šta da izgube i zbog toga moramo biti maksimalno skoncentrisani. Moramo se dobro postaviti na terenu i neutralizirati sve napade rivala - rekao je Marinović. 

“Crveno-plavi” su pred ovaj susret napravili dobru uvertiru, jer su u 26. kolu Premijer lige savladali dobojsku Slogu sa 1:0 i tako zadržali lidersku poziciju sa sedam bodova prednosti u odnosu na najvližeg pratioca i aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH, Zrinjski.

- Široki Brijeg sigurno ima daleko manje bodova nego što ta ekipa po kvalitetu zaslužuje. Jednostavno, u nekim mečevima su neočekivano izgubili ili igrali neriješeno i sada ima je ostao Kup kao jedina nada za Evropu - dodao je Marinović.

U redovima domaćima očekuju snažnu podršku sa tribina, a jasno je da će Marinović zbog zgusnutog rasporeda možda malo i kombinovati ekipu, jer ga već u narednog kolu očekuje derbi na “Koševu”, gdje će Borac biti gost Sarajeva. 

- Na raspolaganju imam sve igrače, imam širok roster od 22 fudbalera, a pred samu utakmicu ću odlučiti kome ću ukazati povjerenje. Ne treba zaboraviti da nas već u subotu očekuje prvenstveni derbi sa Sarajevom - naveo je Marinović.

Drugo polufinale

Revanš utakmica drugog polufinalnog para u kojem su Zrinjski i dobojska Sloga biće odigrana sutra od 18 časova na stadionu “pod Bijelim Brijegom” od 18 časova. 

Prvi susret ova dva rivala odigran na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči završen je neriješeno, 0:0. U finalu će takoće biti odigrana dva meča. 

Prvi je zakazan za 8. maj, a revanš će biti sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana