Слога опет у борби за Европу

Д. Д.
Слога опет у борби за Европу

ДОБОЈ - Након седам утакмица без побједе и постигнутог гола Слога је савладала посљедњепласирану екипу Звијезде 09 резултатом 2:0.

Прије вођства Слоге биле су двије добре прилике и на једној и на другој страни. Гости су имали добру прилику када је ударац Вадзеа одбранио Немања Шћекић. У 57. минуту гости остају са играчем мање када је поцрвенио Новица Максимовић. Домаћи то користе у 67. минуту, када одбијену лопту у мрежу шаље Федор Предраговић за вођство Слоге. Гости су убрзо остали и без другог играча, јер је други жути картон добио Божо Вукоја. У финишу у 89. минуту Ајдин Реџић је центрирао, а мрежу Звијезде главом погађа Момчило Мркаић за 2:0. Био је то његов првенац у дресу Слоге.

- Знали смо да Звијезда 09 у посљедње вријеме игра све боље. Њихови проблеми су били у јесењем дијелу када су изгубили пуно бодова, сада су се пробудили, али прилично касно. Грч је ушао у екипу колико год сам желио да изјавама покушам да их растеретим, нећу рећи да нисам успио, али они су седам утакмица без датог гола. То нисам доживио у каријери и из тога разлога кад дође овако противник који може да истрчи контру и растерећен је, онда то може бити проблем. Они су сматрали да им је ово посљедња сламка спаса, али су своје шансе пропустили раније. У првом дијелу играли смо са четири везна играча да узмемо посјед лопте и не дамо им шансу за контре. Измјене које смо урадили на полувремену и са увођењем ровитих Веселиновића и Караћа су дале резултате. Гост је остао без два играча, а не бих дозволио својим играчима да буду некултурни и безобразни. Ово данас је било на мишиће да оставимо прикључак за четвртим мјестом. Нисмо оптерећени њиме, али нико нам не може бранити да се боримо - рекао је Јагодић.

Тренер Звијезде је имао само двије реченице и био је незадовољан суђењем.

- Честитам мојим играчима на пруженој партији. Били су бољи и заслужили су да побиједе и то је све - рекао је Тркуља.

***

СЛОГА 2 (0)

ЗВИЈЕЗДА 09 2 (0)

Стријелци: 1:0 Предраговић, 2:0 Мркаић у 89. минуту.

Стадион: “Др Милан Јелић” у Модричи.

Гледалаца: 300

Судија: Јосип Мартиновић (Чапљина) 6,5.

Жути картони: Николић (Слога), Матић, Јанковић, Вукоја (Звијезда 09).

Црвени картони: Новица Максимовић (Звијезда 09) у 57, Боже Вукоја (Звијезда 09) у 77. минуту.

СЛОГА: Шћекић 7, Николић 7 (од 82. минута Перковић -), Реџић 7, Предраговић 7 (од 72. минута Мрзић -), Попара 6,5 (од 72. минута Божичковић -), Батар 7, Н. Дујаковић 6,5 (од 46. минута Караћ 7), Милановић 6,5 (од 46. минута Веселиновић ), Грабеж 7, Мркаић 7, Варга 6,5. Тренер: Владо Јагодић.

ЗВИЈЕЗДА 09: Дамјановић 7, Јанковић 7 (од 83. минута Малић-), Ристановић 6,5, Матић 6,5 (од 61. минута Салиман -),Савић 6,5, Вадзе 7, Караклајић 7 (од 69. минута Дујковић -), Поњевић 6,5 (од 83. минута Мулалић -), Шапић 7, Вукоја 7, Максимовић 7. Тренер: Предраг Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана