Sloga opet u borbi za Evropu

D. D.
Sloga opet u borbi za Evropu

DOBOJ - Nakon sedam utakmica bez pobjede i postignutog gola Sloga je savladala posljednjeplasiranu ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0.

Prije vođstva Sloge bile su dvije dobre prilike i na jednoj i na drugoj strani. Gosti su imali dobru priliku kada je udarac Vadzea odbranio Nemanja Šćekić. U 57. minutu gosti ostaju sa igračem manje kada je pocrvenio Novica Maksimović. Domaći to koriste u 67. minutu, kada odbijenu loptu u mrežu šalje Fedor Predragović za vođstvo Sloge. Gosti su ubrzo ostali i bez drugog igrača, jer je drugi žuti karton dobio Božo Vukoja. U finišu u 89. minutu Ajdin Redžić je centrirao, a mrežu Zvijezde glavom pogađa Momčilo Mrkaić za 2:0. Bio je to njegov prvenac u dresu Sloge.

- Znali smo da Zvijezda 09 u posljednje vrijeme igra sve bolje. Njihovi problemi su bili u jesenjem dijelu kada su izgubili puno bodova, sada su se probudili, ali prilično kasno. Grč je ušao u ekipu koliko god sam želio da izjavama pokušam da ih rasteretim, neću reći da nisam uspio, ali oni su sedam utakmica bez datog gola. To nisam doživio u karijeri i iz toga razloga kad dođe ovako protivnik koji može da istrči kontru i rasterećen je, onda to može biti problem. Oni su smatrali da im je ovo posljednja slamka spasa, ali su svoje šanse propustili ranije. U prvom dijelu igrali smo sa četiri vezna igrača da uzmemo posjed lopte i ne damo im šansu za kontre. Izmjene koje smo uradili na poluvremenu i sa uvođenjem rovitih Veselinovića i Karaća su dale rezultate. Gost je ostao bez dva igrača, a ne bih dozvolio svojim igračima da budu nekulturni i bezobrazni. Ovo danas je bilo na mišiće da ostavimo priključak za četvrtim mjestom. Nismo opterećeni njime, ali niko nam ne može braniti da se borimo - rekao je Jagodić.

Trener Zvijezde je imao samo dvije rečenice i bio je nezadovoljan suđenjem.

- Čestitam mojim igračima na pruženoj partiji. Bili su bolji i zaslužili su da pobijede i to je sve - rekao je Trkulja.

***

SLOGA 2 (0)

ZVIJEZDA 09 2 (0)

Strijelci: 1:0 Predragović, 2:0 Mrkaić u 89. minutu.

Stadion: “Dr Milan Jelić” u Modriči.

Gledalaca: 300

Sudija: Josip Martinović (Čapljina) 6,5.

Žuti kartoni: Nikolić (Sloga), Matić, Janković, Vukoja (Zvijezda 09).

Crveni kartoni: Novica Maksimović (Zvijezda 09) u 57, Bože Vukoja (Zvijezda 09) u 77. minutu.

SLOGA: Šćekić 7, Nikolić 7 (od 82. minuta Perković -), Redžić 7, Predragović 7 (od 72. minuta Mrzić -), Popara 6,5 (od 72. minuta Božičković -), Batar 7, N. Dujaković 6,5 (od 46. minuta Karać 7), Milanović 6,5 (od 46. minuta Veselinović ), Grabež 7, Mrkaić 7, Varga 6,5. Trener: Vlado Jagodić.

ZVIJEZDA 09: Damjanović 7, Janković 7 (od 83. minuta Malić-), Ristanović 6,5, Matić 6,5 (od 61. minuta Saliman -),Savić 6,5, Vadze 7, Karaklajić 7 (od 69. minuta Dujković -), Ponjević 6,5 (od 83. minuta Mulalić -), Šapić 7, Vukoja 7, Maksimović 7. Trener: Predrag Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana