Славија у све тежој ситуацији: Борићемо се до краја

ГС
Славија у све тежој ситуацији: Борићемо се до краја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Биће изузетно узбудљиво у борби за опстанак у Првој лиги Републике Српске. Поред већ отписане Омарске угрожено је још осам тимова који су у пет бодова разлике.

Један од тимова који стрепи је и Славија. У финишу сезоне доспјела је у опасну зону и слиједи јој тешка борба за опстанак. Екипа је у једном периоду везала три побједе и чинило се да ће успјети да дође до луке спаса.

Тренутно је Сутјеска на десетој позицији на 38 бодова, а затим слиједе Борац и Љубић са 36, Вележ има 35. Дрина и Романија су иза њих са 34 бода, а Славија има 33, док је иза ње и Алфа Модрича са 32 бода. Све то показује каква ће се борба водити до краја првенства.

Пораз Славије у утакмици против Лакташа удаљио их је од тога циља. Тренер Момчило Станић се након меча прво осврнуо на суђење. Славија је остала без играча, а свирана су и два пенала за Лакташе.

- Гости су изузетно квалитетна екипа. Ушли смо у дуел са превише респекта или превише  грча, нисам баш сигуран и они су то казнили. Лично бих пожелио увијек овакво суђење на гостујућем терену. Не желим да умањим побједу Лакташа који су веома  квалитетна екипа, али је ово било веома чудно и волио бих да ми имамо исту ситуацију на гостовањима. Што се нас тиче нисмо били прави. У једном тренутку успјели смо да се вратимо, показали да можемо, али након тога нисмо били конкретни -рекао је Станић

Још је пет кола до краја шампионата, а Славија ће имати три тешка гостовања. Прво иде већ у наредном колу код БСК-а. Осим тога имају гостовања у Омарској, као и код бањалучког Жељезничар Спорт тима. На домаћем терену дочекаће Фамос и Сутјеску.

- Закомпликовали смо себи живот и поништили све добро што смо урадили у претходном периоду. Једном ногом смо закорачили у амбис, али док год има шанси за опстанак борићемо се. Морамо да преокренемо цијелу ситуацију у нашу корист и вјерујем да ћемо успјети - додао је Станић у изјави за “спортдц.нет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана