Slavija u sve težoj situaciji: Borićemo se do kraja

GS
Slavija u sve težoj situaciji: Borićemo se do kraja

ISTOČNO SARAJEVO - Biće izuzetno uzbudljivo u borbi za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Pored već otpisane Omarske ugroženo je još osam timova koji su u pet bodova razlike.

Jedan od timova koji strepi je i Slavija. U finišu sezone dospjela je u opasnu zonu i slijedi joj teška borba za opstanak. Ekipa je u jednom periodu vezala tri pobjede i činilo se da će uspjeti da dođe do luke spasa.

Trenutno je Sutjeska na desetoj poziciji na 38 bodova, a zatim slijede Borac i Ljubić sa 36, Velež ima 35. Drina i Romanija su iza njih sa 34 boda, a Slavija ima 33, dok je iza nje i Alfa Modriča sa 32 boda. Sve to pokazuje kakva će se borba voditi do kraja prvenstva.

Poraz Slavije u utakmici protiv Laktaša udaljio ih je od toga cilja. Trener Momčilo Stanić se nakon meča prvo osvrnuo na suđenje. Slavija je ostala bez igrača, a svirana su i dva penala za Laktaše.

- Gosti su izuzetno kvalitetna ekipa. Ušli smo u duel sa previše respekta ili previše  grča, nisam baš siguran i oni su to kaznili. Lično bih poželio uvijek ovakvo suđenje na gostujućem terenu. Ne želim da umanjim pobjedu Laktaša koji su veoma  kvalitetna ekipa, ali je ovo bilo veoma čudno i volio bih da mi imamo istu situaciju na gostovanjima. Što se nas tiče nismo bili pravi. U jednom trenutku uspjeli smo da se vratimo, pokazali da možemo, ali nakon toga nismo bili konkretni -rekao je Stanić

Još je pet kola do kraja šampionata, a Slavija će imati tri teška gostovanja. Prvo ide već u narednom kolu kod BSK-a. Osim toga imaju gostovanja u Omarskoj, kao i kod banjalučkog Željezničar Sport tima. Na domaćem terenu dočekaće Famos i Sutjesku.

- Zakomplikovali smo sebi život i poništili sve dobro što smo uradili u prethodnom periodu. Jednom nogom smo zakoračili u ambis, ali dok god ima šansi za opstanak borićemo se. Moramo da preokrenemo cijelu situaciju u našu korist i vjerujem da ćemo uspjeti - dodao je Stanić u izjavi za “sportdc.net”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana