Сјајан дерби на Кошеву, Сарајево и Борац опет подијелили бодове

ГС
Foto: Фејсбук

Фудбалери Сарајева и Борца вечерас су на Кошеву ремизирали у садржајном дербију 27. кола Wwин лиге Босне и Херцеговине, а коначан резултат је био 1:1.

Први опасан напад на утакмици имали су гости у 7. минути, али је убачај Дамира Хреље с десне стране изблокирала одбрана Сарајева и отклонила опасност.

Пет минута касније стопостотна прилика за Борац. Хреља је након уигране акције из слободног ударца изашао сам пред голмана Дејана Илиева, али је шутирао високо преко гола.

Сарајево први пут пријети половином првог полувремена. Тада је Францис Кyеремех изашао сам пред голмана Борца Марка Милошевића, али шутирао је поред гола.

У 25. минути нова сјајна шанса за Сарајево. Ранко Јокић је изблокирао скоро на гол-црти ударац Хамзе Чатаковића када је голман већ лежао на поду.

Услиједило је затишје, које је прекинуто у финишу првог полувремена голом Борца за водство од 1:0, пише Уна.

Превише су бордо дефанзивци оставили простора опасном младом Давиду Вуковићу, који се намјестио на 18 метара, шутирао, а лопту је скренуо Марин Аничић и преварио голмана Илиева за 1:0.

Три минуте послије је Сарајево могло до потпуног преокрета. Аничић главом шутира након корнера, а лопта од Јакова Благаића одлази тик поред стативе гола Борца.

Одличну акцију је Сарајево одиграло у 71. минути. Два уиграна додавања након слободног ударца, а Буљубашићев ударац искоса с десне стране голман Милошевић одбија у корнер.

Најбољу шансу у наставку Борац прави у 79. минути, али шут Хреље главом завршава поред гола.

До краја је остало 1:1, тако су тимови подијелили бодове, а након данашњег тријумфа Зрињског над Слогом (2:0) компликује се утрка за првака БиХ јер сада Племићи за Бањалучанима на врху табеле заостају само пет бодова.

Сарајево заузима четврту позицију с 42 бода те је тако чак за 21 бод удаљено од Борца (63).

У наредном колу, средином сљедеће седмице, Сарајево дочекује Зрињски, док ће Борац угостити Посушје.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана