Sjajan derbi na Koševu, Sarajevo i Borac opet podijelili bodove

GS
Foto: Fejsbuk

Fudbaleri Sarajeva i Borca večeras su na Koševu remizirali u sadržajnom derbiju 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat je bio 1:1.

Prvi opasan napad na utakmici imali su gosti u 7. minuti, ali je ubačaj Damira Hrelje s desne strane izblokirala odbrana Sarajeva i otklonila opasnost.

Pet minuta kasnije stopostotna prilika za Borac. Hrelja je nakon uigrane akcije iz slobodnog udarca izašao sam pred golmana Dejana Ilieva, ali je šutirao visoko preko gola.

Sarajevo prvi put prijeti polovinom prvog poluvremena. Tada je Francis Kyeremeh izašao sam pred golmana Borca Marka Miloševića, ali šutirao je pored gola.

U 25. minuti nova sjajna šansa za Sarajevo. Ranko Jokić je izblokirao skoro na gol-crti udarac Hamze Čatakovića kada je golman već ležao na podu.

Uslijedilo je zatišje, koje je prekinuto u finišu prvog poluvremena golom Borca za vodstvo od 1:0, piše Una.

Previše su bordo defanzivci ostavili prostora opasnom mladom Davidu Vukoviću, koji se namjestio na 18 metara, šutirao, a loptu je skrenuo Marin Aničić i prevario golmana Ilieva za 1:0.

Tri minute poslije je Sarajevo moglo do potpunog preokreta. Aničić glavom šutira nakon kornera, a lopta od Jakova Blagaića odlazi tik pored stative gola Borca.

Odličnu akciju je Sarajevo odigralo u 71. minuti. Dva uigrana dodavanja nakon slobodnog udarca, a Buljubašićev udarac iskosa s desne strane golman Milošević odbija u korner.

Najbolju šansu u nastavku Borac pravi u 79. minuti, ali šut Hrelje glavom završava pored gola.

Do kraja je ostalo 1:1, tako su timovi podijelili bodove, a nakon današnjeg trijumfa Zrinjskog nad Slogom (2:0) komplikuje se utrka za prvaka BiH jer sada Plemići za Banjalučanima na vrhu tabele zaostaju samo pet bodova.

Sarajevo zauzima četvrtu poziciju s 42 boda te je tako čak za 21 bod udaljeno od Borca (63).

U narednom kolu, sredinom sljedeće sedmice, Sarajevo dočekuje Zrinjski, dok će Borac ugostiti Posušje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana