Рудар силовит у дербију

Дарко Драгичевић
Рудар силовит у дербију

БАЊАЛУКА – Рудар Приједор је бијес због пропуштених прилика у прошлим дуелима искалио у 27. колу Прве лиге Републике Српске. Екипа тренера Вулета Тривуновића је одиграла одличан меч у којем је савладала Леотар са убједљивих 5:0.

Рудар Приједор је од старта загосподарио тереном и повео је већ  у деветом минуту када је погодио Жоао да Силва Пауло. Шест минута касније у стријелце се уписао и капитен Немања Пекија да би до одласка на одмор мрежу ривала затресао и Ђани Салчин.

Упркос сигурном вођству Рудар Приједор није попуштао па је и у наставку затресао мрежу ривала  а у стријелце су се опет  уписали Салчин и Да Силва па је дуел бивших премијерлигаша потпуно заслужено припао домаћем тиму.

Романија је савладала Лакташе 1:0 у веома важном дуелу за опстанак а гол вриједан три бода постигао је Лука Радовић у 55.минуту. Домаћи тим није успио да реализује пенал четири минута касније када Лукас није затресао мрежу. И Вележ наставља борбу јер  је напокон заиграо у комплетном саставу па  је добио БСК 3:1.

Веома важна три бода освојила је Славија која је на домаћем терену након преокрета била боља од Дрине. Гости су повели голом Михајла Јелића, да би Миљан Говедарица изједначио из пенала. Три бода „соколовима“ донио је играч гостију Данијел Ћулум који  је након центаршута неспретно реаговао и преварио свог голмана. Везала је екипа тако три побједе.

Преокрет је виђен и у Прњавору гдје је Фамос повео након аутогола Немање Видовића. Ипак већ до одласка на одмор домаћи су преокренули резултат. 

Резултати 27. коло: Козара – Слобода (МГ) 2:2(Петковић у 34, Поповић у 60 –Тимар Луис у 58, Зекановић (пенал) у 70.), Славија – Дрина (З) 2:1 ( Говедарица (пенал) у 56, Ћулум (аутогол) у 86 – Јелић у 50), Рудар Приједор – Леотар 5:0 ( Да Силва у 9. и 63, Пекија у 15, Салчин у 30. и 54) , Романија – Лакташи 1:0 (Радовић у 55), Вележ (Н) – БСК 3:1 (Поповић у 13, Драшковић (пенал) у 24, Анђелкић (пенал) у 75 – Самарџија у 75.)  , Љубић – Фамос 3:1 (Мишић у 29, Боснић у 32, Стаменковић у 72 – Видовић (аутогол) у 19), Жељезничар СТ – Сутјеска 1:1 (Керезовић у 21 – Самарџић у 45) , Синоћ су играли: Радник – Омарска, Алфа Модрича – Борац (КД).
Парови 28. кола: 27. април: Слобода – Жељезничар, Фамос – Вележ. БСК – Романија, Лакташи – Рудар Приједор, Леотар – Славија, Дрина - Алфа Модрича , Борац - Козара , 28. април Омарска – Љубић, Сутјеска- Радник

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана