Rudar silovit u derbiju

Darko Dragičević
Rudar silovit u derbiju

BANjALUKA – Rudar Prijedor je bijes zbog propuštenih prilika u prošlim duelima iskalio u 27. kolu Prve lige Republike Srpske. Ekipa trenera Vuleta Trivunovića je odigrala odličan meč u kojem je savladala Leotar sa ubjedljivih 5:0.

Rudar Prijedor je od starta zagospodario terenom i poveo je već  u devetom minutu kada je pogodio Žoao da Silva Paulo. Šest minuta kasnije u strijelce se upisao i kapiten Nemanja Pekija da bi do odlaska na odmor mrežu rivala zatresao i Đani Salčin.

Uprkos sigurnom vođstvu Rudar Prijedor nije popuštao pa je i u nastavku zatresao mrežu rivala  a u strijelce su se opet  upisali Salčin i Da Silva pa je duel bivših premijerligaša potpuno zasluženo pripao domaćem timu.

Romanija je savladala Laktaše 1:0 u veoma važnom duelu za opstanak a gol vrijedan tri boda postigao je Luka Radović u 55.minutu. Domaći tim nije uspio da realizuje penal četiri minuta kasnije kada Lukas nije zatresao mrežu. I Velež nastavlja borbu jer  je napokon zaigrao u kompletnom sastavu pa  je dobio BSK 3:1.

Veoma važna tri boda osvojila je Slavija koja je na domaćem terenu nakon preokreta bila bolja od Drine. Gosti su poveli golom Mihajla Jelića, da bi Miljan Govedarica izjednačio iz penala. Tri boda „sokolovima“ donio je igrač gostiju Danijel Ćulum koji  je nakon centaršuta nespretno reagovao i prevario svog golmana. Vezala je ekipa tako tri pobjede.

Preokret je viđen i u Prnjavoru gdje je Famos poveo nakon autogola Nemanje Vidovića. Ipak već do odlaska na odmor domaći su preokrenuli rezultat. 

Rezultati 27. kolo: Kozara – Sloboda (MG) 2:2(Petković u 34, Popović u 60 –Timar Luis u 58, Zekanović (penal) u 70.), Slavija – Drina (Z) 2:1 ( Govedarica (penal) u 56, Ćulum (autogol) u 86 – Jelić u 50), Rudar Prijedor – Leotar 5:0 ( Da Silva u 9. i 63, Pekija u 15, Salčin u 30. i 54) , Romanija – Laktaši 1:0 (Radović u 55), Velež (N) – BSK 3:1 (Popović u 13, Drašković (penal) u 24, Anđelkić (penal) u 75 – Samardžija u 75.)  , Ljubić – Famos 3:1 (Mišić u 29, Bosnić u 32, Stamenković u 72 – Vidović (autogol) u 19), Željezničar ST – Sutjeska 1:1 (Kerezović u 21 – Samardžić u 45) , Sinoć su igrali: Radnik – Omarska, Alfa Modriča – Borac (KD).
Parovi 28. kola: 27. april: Sloboda – Željezničar, Famos – Velež. BSK – Romanija, Laktaši – Rudar Prijedor, Leotar – Slavija, Drina - Alfa Modriča , Borac - Kozara , 28. april Omarska – Ljubić, Sutjeska- Radnik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana