Реванш мечеви Лиге шампиона обећавају нове спектакле

ГС
Реванш мечеви Лиге шампиона обећавају нове спектакле

МАНЧЕСТЕР - Први мечеви четвртфинала фудбалске Лиге шампиона између Реал Мадрида и Манчестер ситија, те Арсенала и Бајерна донијели су спектакле, па се сви надају сличном сценарију и у реваншима.

У Манчестеру се сви надају репризи прошлосезонског сценарија, када су након неријешеног резултата у Мадриду, 1:1, прошли даље убједљивом побједом 4:0 на свом терену. Кајл Вокер се враћа у тим и требало би да појача дефанзиву те ће посебну пажњу обратити на Винисијуса Жуниора који је био највећа опасност по гол.

- Знамо шта нам је циљ, да побиједимо пред својим навијачима. Потребна нам је њихова енергија у реваншу да нас носи како бисмо елиминисали краљеве овог такмичења. Свјесни смо да неће бити лако и Реал ће сигурно нападати. Вјерују да могу да постигну гол, а ми ћемо настојати да будемо бољи и да прођемо у полуфинале - рекао је Пеп Гвардиола.

Реал Мадрид никад не смијете да отпишете. Показали су то неколико пута, кад су се враћали и из тежих ситуација. У екипи истичу да су доста научили из прошлосезонске елиминације.

- Сигурно је да нисмо задовољни ремијем из првог меча, али шта је, ту је. Треба нам тријумф. Идемо да дамо гол у Манчестеру, али и да одиграмо пуно паметније него прошле дуеле. Сигурно је да вјерујемо да можемо проћи даље - рекао је Федерико Валверде. Реал Мадрид у овом мечу неће моћи да рачуна на Едера Милитаа те Аурелијена Чуаменија.

Спектакл се очекује и у другом дуелу, између Бајерна и Арсенала. Њемачки тим је два посљедња дуела у Лиги шампиона против овог ривала на домаћем паркету добио са 5:1. Ипак, ситуација је сад другачија. Бајерн је у посљедњих 14 мечева на свом терену у Лиги шампиона непоражен (11 побједа и три ремија).

- Желим да идем до краја. Финале се ове године игра на "Вемблију" и као Енглез волио бих да будем учесник тог спектакла. Далеко је до финала, прва препрека је Арсенал, а вјерујем да уз подршку навијача можемо да их савладамо - рекао је Хари Кејн. Дуели су у 21 час.

Против традиције

Арсенал ће се на овом мечу борити и против традиције и тражиће искупљење за тешке поразе у протеклим дуелима.

- Биће веома тешко у реваншу. Не гледамо традицију, само смо концентрисани на наредни меч, да смањимо грешке јер онда имамо чему да се надамо - рекао је тренер Арсенала Микел Артета. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана