Revanš mečevi Lige šampiona obećavaju nove spektakle

GS
Revanš mečevi Lige šampiona obećavaju nove spektakle

MANČESTER - Prvi mečevi četvrtfinala fudbalske Lige šampiona između Real Madrida i Mančester sitija, te Arsenala i Bajerna donijeli su spektakle, pa se svi nadaju sličnom scenariju i u revanšima.

U Mančesteru se svi nadaju reprizi prošlosezonskog scenarija, kada su nakon neriješenog rezultata u Madridu, 1:1, prošli dalje ubjedljivom pobjedom 4:0 na svom terenu. Kajl Voker se vraća u tim i trebalo bi da pojača defanzivu te će posebnu pažnju obratiti na Vinisijusa Žuniora koji je bio najveća opasnost po gol.

- Znamo šta nam je cilj, da pobijedimo pred svojim navijačima. Potrebna nam je njihova energija u revanšu da nas nosi kako bismo eliminisali kraljeve ovog takmičenja. Svjesni smo da neće biti lako i Real će sigurno napadati. Vjeruju da mogu da postignu gol, a mi ćemo nastojati da budemo bolji i da prođemo u polufinale - rekao je Pep Gvardiola.

Real Madrid nikad ne smijete da otpišete. Pokazali su to nekoliko puta, kad su se vraćali i iz težih situacija. U ekipi ističu da su dosta naučili iz prošlosezonske eliminacije.

- Sigurno je da nismo zadovoljni remijem iz prvog meča, ali šta je, tu je. Treba nam trijumf. Idemo da damo gol u Mančesteru, ali i da odigramo puno pametnije nego prošle duele. Sigurno je da vjerujemo da možemo proći dalje - rekao je Federiko Valverde. Real Madrid u ovom meču neće moći da računa na Edera Militaa te Aurelijena Čuamenija.

Spektakl se očekuje i u drugom duelu, između Bajerna i Arsenala. Njemački tim je dva posljednja duela u Ligi šampiona protiv ovog rivala na domaćem parketu dobio sa 5:1. Ipak, situacija je sad drugačija. Bajern je u posljednjih 14 mečeva na svom terenu u Ligi šampiona neporažen (11 pobjeda i tri remija).

- Želim da idem do kraja. Finale se ove godine igra na "Vembliju" i kao Englez volio bih da budem učesnik tog spektakla. Daleko je do finala, prva prepreka je Arsenal, a vjerujem da uz podršku navijača možemo da ih savladamo - rekao je Hari Kejn. Dueli su u 21 čas.

Protiv tradicije

Arsenal će se na ovom meču boriti i protiv tradicije i tražiće iskupljenje za teške poraze u proteklim duelima.

- Biće veoma teško u revanšu. Ne gledamo tradiciju, samo smo koncentrisani na naredni meč, da smanjimo greške jer onda imamo čemu da se nadamo - rekao je trener Arsenala Mikel Arteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana