ПСЖ вечерас дочекује Борусију у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона

Tanjug
Foto: X.com

ПАРИЗ - Фудбалери Пари Сен Жермена дочекаће вечерас од 21 сат у Паризу екипу Борусије из Дортмунда у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона.

Борусија је у првој утакмици полуфинала ЛШ, која је одиграна прошле недјеље у Дортмунду, побиједила резултатом 1:0.
    
Фудбалери ПСЖ су само једном играли у финалу ЛШ и то 2020. године. "Свеци" су тада у финалу ЛШ поражени од Бајерна резултатом 1:0.
    
"Циљ је доћи до финала, а да бисмо то успели морамо да будемо бољи од великог тима као што је Дортмунд. Увек има простора за напредак и радили смо на томе. Два гола могу да се постигну за три секунде, али можемо да примимо и два гола у том времену. Ми ћемо да победимо, то је једина фраза коју знам на француском", рекао је тренер ПСЖ-а Луис Енрике.
    
Борусија је освојила Лигу шампиона 1997. године, пошто је у финалу побиједила Јувентус 3:1. Клуб из Дортмунда је 2013. у финалу ЛШ поражен од Бајерна 2:1.
    
"Морате да заслужите пут на Вембли. Потребан нам је само реми у реваншу, али желимо и победу. Имамо малу предност и добру прилику", рекао је тренер Борусије Един Терзић.
    
У другом полуфиналу ЛШ се састају Реал и Бајерн. У првој утакмици одиграној прошле недеље у Минхену било је 2:2, а реванш је на програму сутра од 21 сат у Мадриду.
    
Финале ЛШ биће одиграно првог јуна на лондонском "Вемблију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана