PSŽ večeras dočekuje Borusiju u revanš meču polufinala Lige šampiona

Tanjug
Foto: X.com

PARIZ - Fudbaleri Pari Sen Žermena dočekaće večeras od 21 sat u Parizu ekipu Borusije iz Dortmunda u revanš meču polufinala Lige šampiona.

Borusija je u prvoj utakmici polufinala LŠ, koja je odigrana prošle nedjelje u Dortmundu, pobijedila rezultatom 1:0.
    
Fudbaleri PSŽ su samo jednom igrali u finalu LŠ i to 2020. godine. "Sveci" su tada u finalu LŠ poraženi od Bajerna rezultatom 1:0.
    
"Cilj je doći do finala, a da bismo to uspeli moramo da budemo bolji od velikog tima kao što je Dortmund. Uvek ima prostora za napredak i radili smo na tome. Dva gola mogu da se postignu za tri sekunde, ali možemo da primimo i dva gola u tom vremenu. Mi ćemo da pobedimo, to je jedina fraza koju znam na francuskom", rekao je trener PSŽ-a Luis Enrike.
    
Borusija je osvojila Ligu šampiona 1997. godine, pošto je u finalu pobijedila Juventus 3:1. Klub iz Dortmunda je 2013. u finalu LŠ poražen od Bajerna 2:1.
    
"Morate da zaslužite put na Vembli. Potreban nam je samo remi u revanšu, ali želimo i pobedu. Imamo malu prednost i dobru priliku", rekao je trener Borusije Edin Terzić.
    
U drugom polufinalu LŠ se sastaju Real i Bajern. U prvoj utakmici odigranoj prošle nedelje u Minhenu bilo je 2:2, a revanš je na programu sutra od 21 sat u Madridu.
    
Finale LŠ biće odigrano prvog juna na londonskom "Vembliju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana