Проблеми у Барселони: Ћави не мари шта причају Роке и Кари

ГС
Проблеми у Барселони: Ћави не мари шта причају Роке и Кари

БАРСЕЛОНА - У Барселони никад није досадно. Проблема, ако занемаримо оне сад већ традиционалне са финансијама, увијек има. Нови се зове Витор Роке. 

Не стишава се бура у вези са Бразилцем послије пораза од Ђироне и кадра у којем се види да млади нападач плаче на клупи за резерве. Почело је са порукама његове дјевојке на друштвеним мрежама и паљби по тренеру Барсе Ћавију, што је касније обрисано, наставило се са сазнањима каталонских медија да је млади нападач љут на шефа струке јер немају никакву комуникацију и да је због тога емотивно повријеђен, а сада се јавио и његов агент Андре Кари који каже да му је необјашњиво то што његов клијент нема минуте у Барселони. Одиграо је свега 310 минута, распоређених у 13 утакмица. Постигао је два гола, а само је два пута био стартер. Није уписао ни минут у Лиги шампиона, нити у “Ел класику”, пошто је Ћави рачунао на друге.

И то је Рокеа наводно много повриједило и увриједило. Према ријечима његовог агента, биће предузете екстремне мјере ако се Рокеов статус не буде промијенио ускоро.

- Витор мора да има више минута и нико не разумије зашто му не дају више простора. Он је јак дечко и чека своју шансу, али већ је прошло много утакмица у којима је могао да добије те минуте и шансу. Са 300 одиграних минута Роке је постигао два гола и могу да кажем да је он најбољи стријелац екипе, гледајући однос одиграног и голгетерског учинка. Ћави је дао минуте Фермину, Кубарсију и Јамалу, а Роке није добио ништа. То ми је необјашњиво. Витор је од почетка био веома узбуђен да покаже све што зна. У Барселони има толико притиска и праве се глупости, удјељују се разни епитети играчима и причају ствари које нису истините. И то нимало не помаже. Погледајте шта се десило Винисијусу у Реалу. Било му је потребно двије и по сезоне да би коначно проиграо, а у Барселони се за два мјесеца створио хаос око момка - рекао је Кари.

Послао је јасну поруку Ћавију, Ђоану Лапорти и Деку - ако Витор не буде играо, отићи ће.

- Има уговор са Барселоном и ми смо изабрали Барсу, иако смо имали друге опције гдје је могао да заради дупло више новца.

Хтјели смо у Барсу како би играо. Вјерујем да ће Витор бити сјајан играч, али ако га клуб не буде пустио да игра, мораћемо да нађемо друго рјешење. Позајмица би могла само да му нашкоди додатно, јер би отишао у клуб који не би имао толики интерес да га разиграва. То је веома опасно за једну тако младу каријеру.

Најбоља ствар би била да остане у Барси, али ако не буде играо - биће продат и отићи ће да игра негдје друго. Сјешћемо са Деком и Лапортом и наћи право рјешење - поручио је Кари.

Подсјетимо, Барселона је прошлог љета Рокеа платила Атлетико Параненсеу 30.000.000 евра, уз још скоро 40.000.000 на име разних бонуса. Првобитни договор био је да Бразилац дође у Барсу овог јула, али је послије Гавијеве тешке повреде ипак одлучено да дође већ у јануару 2024. Од тада је одиграо нешто више од 300 минута, распоређених у 13 утакмица, а постигао је два гола. Сматра се једним од највећих талената своје генерације.

Прелазни рок

Ћавијева идеја да се током љета појачају на четири позиције, а водећи двојац клуба нема ништа против, само ако финансијски фер-плеј (ФФП) то дозволи. Барселона би у наредним седмицама требало да добије коначно разјашњење о ФФП статусу за наредно љето, односно да ли ће моћи да потроши онолико колико и заради. Идеја младог тренера јесте то да доведе двојицу у везном реду, задњег и централног везног те лијево крило и нападача.

Једно појачање је већ договорено. У питању је Гвидо Родригес из Бетиса. Он стиже као слободан играч пошто му истиче уговор. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана