Problemi u Barseloni: Ćavi ne mari šta pričaju Roke i Kari

GS
Problemi u Barseloni: Ćavi ne mari šta pričaju Roke i Kari

BARSELONA - U Barseloni nikad nije dosadno. Problema, ako zanemarimo one sad već tradicionalne sa finansijama, uvijek ima. Novi se zove Vitor Roke. 

Ne stišava se bura u vezi sa Brazilcem poslije poraza od Đirone i kadra u kojem se vidi da mladi napadač plače na klupi za rezerve. Počelo je sa porukama njegove djevojke na društvenim mrežama i paljbi po treneru Barse Ćaviju, što je kasnije obrisano, nastavilo se sa saznanjima katalonskih medija da je mladi napadač ljut na šefa struke jer nemaju nikakvu komunikaciju i da je zbog toga emotivno povrijeđen, a sada se javio i njegov agent Andre Kari koji kaže da mu je neobjašnjivo to što njegov klijent nema minute u Barseloni. Odigrao je svega 310 minuta, raspoređenih u 13 utakmica. Postigao je dva gola, a samo je dva puta bio starter. Nije upisao ni minut u Ligi šampiona, niti u “El klasiku”, pošto je Ćavi računao na druge.

I to je Rokea navodno mnogo povrijedilo i uvrijedilo. Prema riječima njegovog agenta, biće preduzete ekstremne mjere ako se Rokeov status ne bude promijenio uskoro.

- Vitor mora da ima više minuta i niko ne razumije zašto mu ne daju više prostora. On je jak dečko i čeka svoju šansu, ali već je prošlo mnogo utakmica u kojima je mogao da dobije te minute i šansu. Sa 300 odigranih minuta Roke je postigao dva gola i mogu da kažem da je on najbolji strijelac ekipe, gledajući odnos odigranog i golgeterskog učinka. Ćavi je dao minute Ferminu, Kubarsiju i Jamalu, a Roke nije dobio ništa. To mi je neobjašnjivo. Vitor je od početka bio veoma uzbuđen da pokaže sve što zna. U Barseloni ima toliko pritiska i prave se gluposti, udjeljuju se razni epiteti igračima i pričaju stvari koje nisu istinite. I to nimalo ne pomaže. Pogledajte šta se desilo Vinisijusu u Realu. Bilo mu je potrebno dvije i po sezone da bi konačno proigrao, a u Barseloni se za dva mjeseca stvorio haos oko momka - rekao je Kari.

Poslao je jasnu poruku Ćaviju, Đoanu Laporti i Deku - ako Vitor ne bude igrao, otići će.

- Ima ugovor sa Barselonom i mi smo izabrali Barsu, iako smo imali druge opcije gdje je mogao da zaradi duplo više novca.

Htjeli smo u Barsu kako bi igrao. Vjerujem da će Vitor biti sjajan igrač, ali ako ga klub ne bude pustio da igra, moraćemo da nađemo drugo rješenje. Pozajmica bi mogla samo da mu naškodi dodatno, jer bi otišao u klub koji ne bi imao toliki interes da ga razigrava. To je veoma opasno za jednu tako mladu karijeru.

Najbolja stvar bi bila da ostane u Barsi, ali ako ne bude igrao - biće prodat i otići će da igra negdje drugo. Sješćemo sa Dekom i Laportom i naći pravo rješenje - poručio je Kari.

Podsjetimo, Barselona je prošlog ljeta Rokea platila Atletiko Paranenseu 30.000.000 evra, uz još skoro 40.000.000 na ime raznih bonusa. Prvobitni dogovor bio je da Brazilac dođe u Barsu ovog jula, ali je poslije Gavijeve teške povrede ipak odlučeno da dođe već u januaru 2024. Od tada je odigrao nešto više od 300 minuta, raspoređenih u 13 utakmica, a postigao je dva gola. Smatra se jednim od najvećih talenata svoje generacije.

Prelazni rok

Ćavijeva ideja da se tokom ljeta pojačaju na četiri pozicije, a vodeći dvojac kluba nema ništa protiv, samo ako finansijski fer-plej (FFP) to dozvoli. Barselona bi u narednim sedmicama trebalo da dobije konačno razjašnjenje o FFP statusu za naredno ljeto, odnosno da li će moći da potroši onoliko koliko i zaradi. Ideja mladog trenera jeste to da dovede dvojicu u veznom redu, zadnjeg i centralnog veznog te lijevo krilo i napadača.

Jedno pojačanje je već dogovoreno. U pitanju je Gvido Rodriges iz Betisa. On stiže kao slobodan igrač pošto mu ističe ugovor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana