Осми Међународни турнир "Бањалука куп - Трофеј Спартанац": Учествује више од 700 дјечака

Дарко Пашагић
Осми Међународни турнир "Бањалука куп - Трофеј Спартанац": Учествује више од 700 дјечака

БАЊАЛУКА - Омладински фудбалски клуб Спартак из Бањалуке биће од петка до недјеље домаћин осмог Међународног турнира "Бањалука куп - Трофеј Спартанац".

- Највише пажње сигурно привлачи турнир генерације 2011. на којем ће од петка до недјеље у конкуренцији 16 екипа наступити италијански Удинезе, мађарски Хонвед, хрватски клубови Осијек, Вараждин и Ријека, српске екипе Црвена звезда, Партизан, Војводина, Чукарички и суботички Спартак те Сарајево и Широки Бријег из ФБиХ. Ту су још бањалучки Борац, трнска Слога и двије наше екипе. Један дио турнира играће се на помоћном терену Градског стадиона у Бањалуци, а други на помоћном терену у Лакташима. Искористио бих прилику да захвалим граду Бањалука и граду Лакташи на помоћи, као и клубовима Борац и Лакташи те бројним спонзорима, који су нам помогли у организацији - истакао је директор ОФК Спартак Игор Врховац. 

У суботу ће на терену ОФК Спартака бити одигран турнир генерације 2014, а у недјељу генерације 2015.

- И на овим смотрама наступиће по 16 или више екипа, али не такве снаге као на турниру 2011. годишта. Све у свему кроз три дана нас очекује наступ више од 700 дјечака, а у Бањалуку ће доћи сигурно још толико њихових родитеља и родбине - додао је Врховац.

Савјетница градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, Мирна Савић-Бањац је нагласила да је град годинама уз ову смотру.

- Ово је само једна у низу манифестација у склопу прославе града Бањалука и драго нам је што смо наставили сарадњу са Спартаком, који много улаже у развој младих фудбалера и спортиста - рекла је Савић-Бањац.

По први пут уз турнир је град Лакташи и њихов истоимени прволигаш.

- Част нам је што можемо помоћи у организацији ове смотре на којој учествују млађе категорије великих клубова. Надам се да ћемо и у наредном периоду бити уз Спартак - нагласио је предсједник ГФС Лакташа и спортски директор ФК Лакташа Игор Радељић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана