Osmi Međunarodni turnir "Banjaluka kup - Trofej Spartanac": Učestvuje više od 700 dječaka

Darko Pašagić
Osmi Međunarodni turnir "Banjaluka kup - Trofej Spartanac": Učestvuje više od 700 dječaka

BANjALUKA - Omladinski fudbalski klub Spartak iz Banjaluke biće od petka do nedjelje domaćin osmog Međunarodnog turnira "Banjaluka kup - Trofej Spartanac".

- Najviše pažnje sigurno privlači turnir generacije 2011. na kojem će od petka do nedjelje u konkurenciji 16 ekipa nastupiti italijanski Udineze, mađarski Honved, hrvatski klubovi Osijek, Varaždin i Rijeka, srpske ekipe Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i subotički Spartak te Sarajevo i Široki Brijeg iz FBiH. Tu su još banjalučki Borac, trnska Sloga i dvije naše ekipe. Jedan dio turnira igraće se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci, a drugi na pomoćnom terenu u Laktašima. Iskoristio bih priliku da zahvalim gradu Banjaluka i gradu Laktaši na pomoći, kao i klubovima Borac i Laktaši te brojnim sponzorima, koji su nam pomogli u organizaciji - istakao je direktor OFK Spartak Igor Vrhovac. 

U subotu će na terenu OFK Spartaka biti odigran turnir generacije 2014, a u nedjelju generacije 2015.

- I na ovim smotrama nastupiće po 16 ili više ekipa, ali ne takve snage kao na turniru 2011. godišta. Sve u svemu kroz tri dana nas očekuje nastup više od 700 dječaka, a u Banjaluku će doći sigurno još toliko njihovih roditelja i rodbine - dodao je Vrhovac.

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, Mirna Savić-Banjac je naglasila da je grad godinama uz ovu smotru.

- Ovo je samo jedna u nizu manifestacija u sklopu proslave grada Banjaluka i drago nam je što smo nastavili saradnju sa Spartakom, koji mnogo ulaže u razvoj mladih fudbalera i sportista - rekla je Savić-Banjac.

Po prvi put uz turnir je grad Laktaši i njihov istoimeni prvoligaš.

- Čast nam je što možemo pomoći u organizaciji ove smotre na kojoj učestvuju mlađe kategorije velikih klubova. Nadam se da ćemo i u narednom periodu biti uz Spartak - naglasio je predsjednik GFS Laktaša i sportski direktor FK Laktaša Igor Radeljić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana