Ериксон остварио жељу: Посљедњи пут предводио Ливерпул

Танјуг
Ериксон остварио жељу: Посљедњи пут предводио Ливерпул

ЛИВЕРПУЛ - Бивши селектор Енглеске репрезентације Свен-Горан Ериксон, који је у јануару открио да умире од рака, остварио је животни сан да посљедњи пут предводи Ливерпул у хуманитарном мечу на Енфилду.

Ериксон (76) , који је од малих ногу навијач Ливерпула, био је укључен у менаџерски тим Црвених на утакмици, коју су домаћи са два гола мање на полувремену побиједили резултатом 4:2 захваљујући ударцима Грегорија Вигнала, Џибрила Сисеа, Набила Ел Жара и Фернанда Тореса, објављено је на сајту Ливерпула. Бивши играч и фудбалски менаџер добио је овације публике на Енфилду када је изашао из тунела, а био је дирнут током интонирања клупске фирме “You'll newer walk alone“ прије почетка док је стајао на терену поред некадашњег капитена Ливерпула Стивена Џерарда.

-Мислим да су сви данас били побједници и било је прелијепо, апсолутно фантастично, невјероватно: све од “You'll newer walk alone“  и остатка меча, сјајне побједе - били смо поражени са 2:0 и побиједили 4:2 - рекао је Ериксон након утакмице, напомињући да је плакао током традиционалног извођења химне прије почетка меча. Он је оцијенио да је Ливерпул све вријеме био бољи тим, чак и у првом полувремену када је губио са 2:0 и додао да је Енфилд фантастичан и да су побједници сви присутни на стадиону.

-Мислим да је играч утакмице јавност, публика, али била је то добра фудбалска утакмица за погледати...То је успомена за цијели живот - закључио је Ериксон.

Шведски фудбалски тренер је у јануару саопштио да болује од рака и да му је у најбољем случају преостало још годину дана живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана