Erikson ostvario želju: Posljednji put predvodio Liverpul

Tanjug
Erikson ostvario želju: Posljednji put predvodio Liverpul

LIVERPUL - Bivši selektor Engleske reprezentacije Sven-Goran Erikson, koji je u januaru otkrio da umire od raka, ostvario je životni san da posljednji put predvodi Liverpul u humanitarnom meču na Enfildu.

Erikson (76) , koji je od malih nogu navijač Liverpula, bio je uključen u menadžerski tim Crvenih na utakmici, koju su domaći sa dva gola manje na poluvremenu pobijedili rezultatom 4:2 zahvaljujući udarcima Gregorija Vignala, Džibrila Sisea, Nabila El Žara i Fernanda Toresa, objavljeno je na sajtu Liverpula. Bivši igrač i fudbalski menadžer dobio je ovacije publike na Enfildu kada je izašao iz tunela, a bio je dirnut tokom intoniranja klupske firme “You'll newer walk alone“ prije početka dok je stajao na terenu pored nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda.

-Mislim da su svi danas bili pobjednici i bilo je prelijepo, apsolutno fantastično, nevjerovatno: sve od “You'll newer walk alone“  i ostatka meča, sjajne pobjede - bili smo poraženi sa 2:0 i pobijedili 4:2 - rekao je Erikson nakon utakmice, napominjući da je plakao tokom tradicionalnog izvođenja himne prije početka meča. On je ocijenio da je Liverpul sve vrijeme bio bolji tim, čak i u prvom poluvremenu kada je gubio sa 2:0 i dodao da je Enfild fantastičan i da su pobjednici svi prisutni na stadionu.

-Mislim da je igrač utakmice javnost, publika, ali bila je to dobra fudbalska utakmica za pogledati...To je uspomena za cijeli život - zaključio je Erikson.

Švedski fudbalski trener je u januaru saopštio da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju preostalo još godinu dana života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana