Дејан Јовељић наставља да решета мреже у САД: Звијер са Запада

Дејан Кондић
Дејан Јовељић наставља да решета мреже у САД: Звијер са Запада

ЛОС АНЂЕЛЕС – Бијељинац је незаустављив. Користи сваку шансу да постигне гол. Дејан Јовељић наставља да тресе мреже и терорише голмане у Западној конференцији.

На врху листе стријелаца МЛС-а тренутно нису ни Лионел Меси, нити Луис Суарез. Тамо од јутрос стоје Кристијан Аранго, Луис Морган и – Дејан Јовељић. Послије фуриозног почетка са пет голова на пет утакмица, Србин је одиграо два меча без поготка, али брзо се вратио на свој препознатљиви ниво.

- Лијепо звучи то што сам испред Месија ха-ха-ха. Ипак, ово је тек почетак, видјећемо на крају шта ће бити – рекао је Јовељић за “Глас Српске”.

Српски нападач је постигао гол за Лос Анђелес Галакси, којим је “начео” Ванкувер у великом дербију Западне конференције – 3:1. Јовељићу је ово шести погодак у сезони у осам кола и дефинитивно игра најбољу сезону у каријери.

- Одличан старт екипе, зато је и мој старт одличан - нова енергија, нови Галакси. Јако сам срећан и поносан. Осјећам се одлично. Наравно, драго ми је што сам опет постигао гол, али не оптерећујем се превише. Желим само да тим добро игра, да стварамо шансе, а онда ни је нећу имати проблем да их реализујем – додао је Јовељић.

Кога ће од нападача селектор Драган Стојковић Пикси да води на Европско првенство, то само он зна, али момак из Града анђела се и те како препоручује радећи оно што најбоље зна. Ванкувер и ЛА Галакси су имали директан окршај за прво мјесто на Западу, с тим што су Канађани били и лидери конференције и домаћини утакмице. Али, гости су их потпуно надиграли. Јовељић је у 56. минуту постигао водећи гол за амерички тим, тако што је одбитак спаковао у мрежу. Касније, након изједначења, за побједу Галаксија побринули су се Џозеф Пентсил и Дијего Фагундез. Иначе, Јовељић је замијењен у 79. минуту, баш као и дефанзивац Ванкувера Ранко Веселиновић пет минута касније. Лос Анђелес Галакси је овом побједом избио на чело Западне конференције са 15 бодова престигавши Ванкувер и Хјустон, који је славио у Минеаполису са 2:1.

Пикси чека 7. јун?

Иако се Европско првенство ближи, УЕФА још није одлучила да ли ће селектори моћи да воде на ово такмичење 23 играча, како је било до сада или ће услишити њихову молбу и повећати број на 26. Најзанимљивије питање, оно што највише интригира све љубитеље фудбала у Србији је ко ће бити међу тим путницима у Њемачку. За сада нема званичних информација о томе када ће Стојковић објавити списак играча које ће водити на ЕП, као ни да ли ће најприје саопштити шири списак или ће одмах ићи са коначним. Кључни датум и за Стојковића и остале селекторе је 7. јун. То је посљедњи дан када морају да пријаве дефинитивних 23 или 26 играча које воде на ЕП. Тачно седам дана прије прве утакмице на шампионату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана