Dejan Joveljić nastavlja da rešeta mreže u SAD: Zvijer sa Zapada

Dejan Kondić
Dejan Joveljić nastavlja da rešeta mreže u SAD: Zvijer sa Zapada

LOS ANĐELES – Bijeljinac je nezaustavljiv. Koristi svaku šansu da postigne gol. Dejan Joveljić nastavlja da trese mreže i teroriše golmane u Zapadnoj konferenciji.

Na vrhu liste strijelaca MLS-a trenutno nisu ni Lionel Mesi, niti Luis Suarez. Tamo od jutros stoje Kristijan Arango, Luis Morgan i – Dejan Joveljić. Poslije furioznog početka sa pet golova na pet utakmica, Srbin je odigrao dva meča bez pogotka, ali brzo se vratio na svoj prepoznatljivi nivo.

- Lijepo zvuči to što sam ispred Mesija ha-ha-ha. Ipak, ovo je tek početak, vidjećemo na kraju šta će biti – rekao je Joveljić za “Glas Srpske”.

Srpski napadač je postigao gol za Los Anđeles Galaksi, kojim je “načeo” Vankuver u velikom derbiju Zapadne konferencije – 3:1. Joveljiću je ovo šesti pogodak u sezoni u osam kola i definitivno igra najbolju sezonu u karijeri.

- Odličan start ekipe, zato je i moj start odličan - nova energija, novi Galaksi. Jako sam srećan i ponosan. Osjećam se odlično. Naravno, drago mi je što sam opet postigao gol, ali ne opterećujem se previše. Želim samo da tim dobro igra, da stvaramo šanse, a onda ni je neću imati problem da ih realizujem – dodao je Joveljić.

Koga će od napadača selektor Dragan Stojković Piksi da vodi na Evropsko prvenstvo, to samo on zna, ali momak iz Grada anđela se i te kako preporučuje radeći ono što najbolje zna. Vankuver i LA Galaksi su imali direktan okršaj za prvo mjesto na Zapadu, s tim što su Kanađani bili i lideri konferencije i domaćini utakmice. Ali, gosti su ih potpuno nadigrali. Joveljić je u 56. minutu postigao vodeći gol za američki tim, tako što je odbitak spakovao u mrežu. Kasnije, nakon izjednačenja, za pobjedu Galaksija pobrinuli su se Džozef Pentsil i Dijego Fagundez. Inače, Joveljić je zamijenjen u 79. minutu, baš kao i defanzivac Vankuvera Ranko Veselinović pet minuta kasnije. Los Anđeles Galaksi je ovom pobjedom izbio na čelo Zapadne konferencije sa 15 bodova prestigavši Vankuver i Hjuston, koji je slavio u Mineapolisu sa 2:1.

Piksi čeka 7. jun?

Iako se Evropsko prvenstvo bliži, UEFA još nije odlučila da li će selektori moći da vode na ovo takmičenje 23 igrača, kako je bilo do sada ili će uslišiti njihovu molbu i povećati broj na 26. Najzanimljivije pitanje, ono što najviše intrigira sve ljubitelje fudbala u Srbiji je ko će biti među tim putnicima u Njemačku. Za sada nema zvaničnih informacija o tome kada će Stojković objaviti spisak igrača koje će voditi na EP, kao ni da li će najprije saopštiti širi spisak ili će odmah ići sa konačnim. Ključni datum i za Stojkovića i ostale selektore je 7. jun. To je posljednji dan kada moraju da prijave definitivnih 23 ili 26 igrača koje vode na EP. Tačno sedam dana prije prve utakmice na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana